Діти точно оцінять! Як приготувати живчик з яблук на зиму
Рецепт живчика з яблук на зиму шукають багато господинь, бо напій виходить на славу. І діти, і дорослі в захваті від його смаку на аромату.
Цей напій дійсно нагадує купований Живчик, але ж він повністю натуральний. Відчуваєте різницю?!
Живчик з яблук не лише смачний, але й багатий на вітаміни, які підтримуватимуть ваш імунітет протягом усієї зими.
Отже, як приготувати живчик з яблук на зиму покроково – читайте в матеріалі.
Живчик з яблук в домашніх умовах готується дуже просто. І що дуже класно та швидко – яблука чистити не треба.
Живчик з яблук: рецепт
Замість лимонів можна взяти 3 апельсини та, за бажанням, додати гілочки свіжої м’яти. Для додаткового аромату можна додати спеції, такі як кориця, гвоздика або імбир. Робити це треба під час варіння яблук.
Інгредієнти на 4 трилітрові банки:
- яблука домашніх кисло-солодкі – 7-8 кг
- цукор – 800 г (можна більше чи менше, до вашого смаку)
- лимони – 2 шт.
- вода – 15 л
Якщо у вас немає лимона, замініть його на лимонну кислоту. На запропоновану кількість інгредієнтів візьміть 1-1,5 ч. л.
Живчик з яблук в домашніх умовах покроково
- Яблука гарно вимити та розрізати кожне на величенькі шматочки.
- Викласти їх у велику ємність (можливо каструлю чи бутиль з широким горлечком).
- Лимони промити, зняти терткою цедру і додати до яблук. Лимони без цедри загорнути у харчові плівку і помістити у холодильник. Вони нам ще знадобляться.
- Влити у ємність з яблуками окріп (15 л) та накрити кришкою. Залишити настоюватися на 24-26 годин.
- Живчик процідити через друшляк з декільками шарами марлі у велику каструлю.
- Додати цукор та сік двох лимонів, попередньо проціджений і без кісточок.
- Усе гарно перемішати, каструлю поставити на плиту та довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин.
- Гарячий напій розлити у стерилізовані банки та відразу закатати.
Це найкращий рецепт живчика з яблук на зиму. Зберігайте банки з напоєм у прохолодному темному місці. Після відкриття зберігайте напій у холодильнику і вживайте протягом 3-4 діб. Смачного!
Джерело: patrioty.org.ua