Як приготувати малинове вино: простий рецепт напою, який вдасться з першого разу

Як приготувати малинове вино: простий рецепт напою, який вдасться з першого разу

Ароматне малинове вино - це справжній витвір мистецтва, який поєднує в собі насичений смак та незрівнянний аромат стиглих ягід.

Приготування такого вина в домашніх умовах не лише просте, але й захопливе. Ваші гості та гурмани будуть у захваті від цього вишуканого напою, який здатен прикрасити будь-яку подію.

До складу малинового вина не входять додані дріжджі, тільки ті, які вже є на ягодах. Тому малину в жодному разі не можна мити перед приготуванням.

Рецепт вина з малини

Інгредієнти

2 літри свіжої малини;

700 грамів цукру;

2 літри води.

Як приготувати

Малину перебираємо від листочків і сміття, ягоди перекладаємо в чистий посуд. Свіжу малину не миємо, щоб зберегти дикі дріжджі, необхідні для природного бродіння.

Малину перетираємо дерев'яною ложкою. Перетерту малину залишаємо, готуємо сироп з цукром.

Змішуємо цукор з водою і варимо сироп протягом 5 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Знімаємо з плити, охолоджуємо.

Після цього перекладаємо ягідне пюре в скляний посуд або скляну 3 літрову банку, заливаємо малину остиглим цукровим сиропом.

На банку з малиною одягаємо зверху кришку з водяним затвором або гумову рукавичку. Залишаємо малинове вино в теплі для бродіння приблизно на два тижні.

Після завершення бродіння проціджуємо вино з малини через марлю в чисту банку, не зачіпаючи осад. Закриваємо банку з вином щільною кришкою, ставимо в прохолодне місце приблизно на тиждень.

Потім знову знімаємо вино з осаду, проціджуємо, розливаємо по пляшках.

Щоб приготувати вино з малини, знадобиться солодкий сорт ягід. Він має бути здатний викликати природне бродіння.

Рецепт малинового вина в домашніх умовах простий. Пропорції ягід та цукру складені на невелику порцію. Ароматне домашнє вино без дріжджів можна приготувати для проби

Готове малинове вино, приготоване своїми руками має яскравий колір, приємний аромат, десертний смак, воно виходить напівсолодке.



Загрузка...