Фаршировані перці по-турецьки: готуються без м’яса, а виходять ще смачнішими

Фаршировані перці по-турецьки: готуються без м’яса, а виходять ще смачнішими

Фаршировані перці — відома страва в українській кухні. Їх готують з різними начинками, зазвичай з м'ясом, печінкою, овочами.

Приготувати фаршировані перці по-турецьки запропонували на каналі з рецептами.

Автори зазначають, що таку фірмову страву подають у дорогих готелях Анталії.

«На відміну від звичних нам перців, ці готуються зовсім без м'яса, а виходять ще смачнішими. Головний секрет тонкості смаку у приправах та гарному підборі начинки», — уточнюють кухарі.

Інгредієнти:
12 перців,
7 картоплин,
цибуля,
морква,
3 помідори,
200 грамів печериць,
110 мілілітрів рослинної олії,
2 столові ложки сметани,
100 мілілітрів вершків,
2 чайні ложки солі,
чайна ложка м'яти та паприки,
пучок кропу та цибулі.

Приготування:

Цибулю ріпчасту очистити, помити і нарізати кубиками.

Натерти на великій тертці моркву.

У розігріту сковорідку налити олію, викласти цибулю та моркву.

Тушити, помішуючи, на середньому вогні 3−4 хвилини.

Помити гриби та часник, порізати дрібно кубиками, додати до моркви та цибулі. Знову тушкувати все разом, помішуючи, ще 5 хвилин.

Подрібнити зелень і додати до овочів.

Перці очистити від насіння та помити. Залити окропом на 10 хвилин.

Натерти на тертці картоплю.

З помідора зняти шкірку і дрібно нарізати. Викласти все в одну миску. Додати туди подрібнену зелену цибулю, кріп, спеції та сметану.

Начинку необхідно змішати із засмажкою.

Наповнити одержаною начинкою підготовлений перець.

Скласти фаршировані перці в казанок (або сковорідку з високими бортами) стоячи, начинкою вгору.

Посолити всі перці, залити водою і тушкувати годину.

Джерело: fakty.ua



Загрузка...