Довго не темнітиме: як правильно зберігати розрізане авокадо
Влітку авокадо загниває особливо швидко.
Щоб плід залишався свіжим довгий час, потрібно постійно підтримувати його вологим, пише express.
Є один лайфхак, який допоможе вберегти авокадо від потемніння і залишить його свіжим.
Що зробити
Після розрізання авокадо змастіть зріз невеликою кількістю оливкової олії. Це допоможе створити шар між м'якоттю та повітрям та сповільнить підрум'янення. І кондитерський пензлик ідеально підійде для цієї роботи.
Кисень не буде потрапляти на фрукт. Так ви зможете також утримати більше вологи всередині нього, а це зробить авокадо набагато менш схильним до побуріння.
Після того, як ви змастите половинку авокадо, найкраще буде загорнути його у харчову плівку та зберігати у герметичному контейнері в холодильнику. Так ваш плід пролежить на тиждень довше, ніж у звичайних умовах.
Якщо ви маєте свіже ціле авокадо, то краще покласти його на стільницю на кухні до повного достигання. Вже тільки після цього плід варто перекласти до холодильника.