Довго не темнітиме: як правильно зберігати розрізане авокадо

Довго не темнітиме: як правильно зберігати розрізане авокадо

Влітку авокадо загниває особливо швидко.

Щоб плід залишався свіжим довгий час, потрібно постійно підтримувати його вологим, пише express.

Є один лайфхак, який допоможе вберегти авокадо від потемніння і залишить його свіжим.

Що зробити

Після розрізання авокадо змастіть зріз невеликою кількістю оливкової олії. Це допоможе створити шар між м'якоттю та повітрям та сповільнить підрум'янення. І кондитерський пензлик ідеально підійде для цієї роботи.

Кисень не буде потрапляти на фрукт. Так ви зможете також утримати більше вологи всередині нього, а це зробить авокадо набагато менш схильним до побуріння.

Після того, як ви змастите половинку авокадо, найкраще буде загорнути його у харчову плівку та зберігати у герметичному контейнері в холодильнику. Так ваш плід пролежить на тиждень довше, ніж у звичайних умовах.

Якщо ви маєте свіже ціле авокадо, то краще покласти його на стільницю на кухні до повного достигання. Вже тільки після цього плід варто перекласти до холодильника.



Загрузка...