Чизкейк у склянці за 15 хвилин: швидкий рецепт від відомого шеф-кухаря
Чизкейк у склянці — це ідеальний літній десерт для несподіваних гостей або щоб поласувати самому. Він майже не вимагає кулінарних здібностей, потребує базових та мінімальних інгредієнтів.
"Це ідеальне завершення обіду в середині тижня або будь-якого імпровізованого обіду, коли часу на приготування мало або зовсім немає", - зазначила відомий шеф-кухар Нігелла Лоусон на своєму веб-сайті.
Для приготування чізкейку потрібно менше 15 хвилин, і він надзвичайно універсальний. Ви можете не тільки замінити полуницю на ваші улюблені фрукти, ви також можете замінити її подрібненим печивом "Орео" або "Нутеллою", для тих, хто любить шоколад. Для приготування знадобиться:
- полуниця - 200 г;
- печиво - 4 шт.;
- вершковий сир - 100 г;
- цукрова пудра - 2 ст.л.;
- жирні вершки - 125 мл;
- лимонний сік - 1 ч.л.;
- ванільний екстракт - 0,5 ч.л.;
- чотири склянки по 150 мл.
Наріжте полуницю дрібними кубиками і додайте в миску. Насипте трохи цукрової пудри на фрукти і накрийте ємність. Кілька разів струсіть миску, щоб рівномірно розподілити цукор.
Тепер помістіть печиво в пакет та розімніть його, поки крихта не стане дрібною та порошкоподібною. Візьміть окрему миску і змішайте вершковий сир та цукрову пудру. Обережно перемішайте, перш ніж додати ванільний екстракт, вершки та лимонний сік. Продовжуйте збивати, поки суміш не стане світлою та кремовою.
Для подачі візьміть чотири склянки. Спочатку покладіть печиво на дно, потім суміш з вершковим сиром і, нарешті, додайте полуницю.