Для чого перевертати банки з консервацією. Є просте пояснення
Після кількох днів, як закрили банки з консервацією, кришки на них починають надуватись і зривати.
Це найбільша неприємність, яка може статись під час домашніх заготовок на зиму, пише glavred.
Консервувати овочі і фрукти потрібно правильно. Один з важливих етапів – це перевертання банок, коли вони уже готові і закатані ключем.
Навіщо перевертати консервацію
Таким чином перевіряється герметичність закриття тари. Консервація не буде зберігатись, якщо з якоїсь банки витікає розсіл або сік.
Якщо таке сталось відкрийте банку. Переваріть ще раз її вміст і закрутіть заново.
Переварити банку потрібно ще й в разі появи бульбашок біля кришки. Така ознака також вказує на негерметичність.
Чи потрібно перевертати банку з кришкою, що закручується
Не потрібно. Таку маніпуляцію треба виконувати лише з тією тарою, яка закривається за допомогою спеціального ключа для закручування кришок на банках.
Накрийте банки ковдрою, щоб вони довше лишалися гарячими. Таким чином консервація фактично пройде додатковий етап стерилізації.
Під час консервування трапляються неприємні випадки. Після кількох днів, як закрили банки, кришки на них починають надуватись і зривати,
Домашні заготовки можна врятувати, якщо банки почали зривати через два-три дні після консервування. Якщо ж з моменту приготування минуло близько місяця і вони почали дутись та зривати - ознака наявності у продукті ботулізму.