Найніжніші котлети по-київськи з сиром за 1 годину: чоловік плакатиме від насолоди
Багато українців люблять котлети по-київськи, але їх доволі важко готувати - по-перше, тому що на це йде багато часу, по-друге, тому що саме формування котлет і панірування вимагають вправності. У TikTok з'явився рецепт, як зробити дуже смачні котлети по київськи в духовці всього за 1 годину.
Котлети по київськи - рецепт із сиром
Інгредієнти:
- куряче філе - 2 шт;
- крем-сир "Філадельфія" - 0.5 пачки;
- помідор - 1 шт;
- сир "Моцарелла" - 200 гр;
- сухарі Панко;
- рослинна олія і вершкове масло - для змащування сковороди;
- зелена цибуля - 2 пера;
- часник;
- сіль, перець, паприка;
- яйця - 1 шт;
- борошно.
Запам'ятовуйте, як готувати такі котлети по-київськи в духовці.
Філе промити, розділити вздовж на 6 слайсів. Накрити кожен шматочок плівкою і відбити молотком. Посипати сіллю та перцем. Зробити начинку - сир "Моцарелла" натерти на тертці, змішати в ємності з крем-сиром "Філадельфія". Додати нарізану зелену цибулю і тертий часник. Із начинки скачати кульки, викласти на кожен шматочок філе. Поруч покласти шматочок свіжого помідора. Згорнути філе в рулет, обернути харчовою плівкою і покласти в морозилку.
На цьому етапі у вас має вийти 6 курячих рулетів із начинкою, обгорнутих плівкою.
Коли рулети охолонуть і будуть добре тримати форму, дістати їх із морозилки. Розігріти на сковорідці олію і вершкове масло, зробити кляр - яйце, сіль і паприка. З курячого рулету зняти плівку, обгорнути кожен рулет спершу в борошно, потім у кляр, потім знову в борошно, у кляр, і тільки потім у сухарі Панко. Обсмажити котлети по київськи з філе на пательні з двох боків до утворення скоринки. Викласти їх у форму для запікання, вистелену пергаментом, запікати в духовці 20 хвилин за 180 градусів.
У коментарях до рецепта деякі люди писали, що це котлета "Кордон блю", а не по-київськи, однак для відповідності швейцарській м'ясній страві в котлеті має бути шинка. Тож сміливо можна сказати, що такий рецепт - вдале поєднання двох варіантів котлет - і по-київськи, і кордон блю.