Бісквіт високий і м'який, як пух: шарлотка з яблуками (персиками) за 1 годину
Шарлотка з яблуками або персиками - один із найвдаліших варіантів повсякденної або святкової випічки. Усе тому що для рецепта не потрібні якісь "особливі" інгредієнти - вони всі точно є у вас у холодильнику.
Шарлотка з яблуками - рецепт "нашвидкуруч"
Інгредієнти:
- 4-6 штук персиків або яблук;
- 4 курячих яйця;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- вершкове масло;
- пергамент.
Запам'ятовуйте, як готується така шарлотка - рецепт не може не тішити своєю простотою.
Яйця з цукром збити міксером до утворення білої піни (час збивання на високій швидкості приблизно 15-20 хвилин). Додати борошно, розпушувач, акуратно перемішати ложкою тісто. Персики (яблука) вимити, нарізати часточками або кубиками. Дно форми для запікання застелити пергаментом, змастити вершковим маслом. Зверху вилити 1\3 тіста, викласти фрукти. Так повторювати, поки не закінчаться інгредієнти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 40 хвилин. Остудити пиріг у формі, потім подавати до столу. За бажанням можна перед подачею посипати шарлотку цукровою пудрою.
Також до цього пирога можна додати будь-які інші фрукти чи ягоди, головне, що шарлотка готується дуже просто та швидко!