Швидка індійська страва на сніданок: мережу підкорив простий рецепт шеф-кухаря
Шеф-кухар, авторка кулінарного довідника "Що я їв на сніданок" Емілі Скотт поєднала традиційну індійську закуску самоса та класний англійський сніданок, чим підкорила мережу.
"Представляю мої самоси на сніданок: хрусткі шматочки філо, наповнені печеною квасолею, ковбасою, омлетом і беконом. Ви можете додати будь-які начинки для сніданку, які вам подобаються — спробуйте додати коричневі оладки, гриби, чорний пудинг, варені помідори... можливості безмежні", - заявила вона Mirror.
Творчо створена страва отримала схвальні відгуки від завзятих любителів сніданку в Інтернеті, які аплодували Емілі за її "геніальну ідею". Для приготування візьміть:
- тісто філо - пару листів;
- консервована квасоля - 220 г;
- варені сосиски - 4 шт.;
- смажені збиті яйця - 4 шт.;
- смажений бекон - 100 г;
- вершкове масло.
Поєднайте сосиски, яйця, квасолю та бекон в однорідну начинку. Далі складіть аркуш тіста філо навпіл, а потім розріжте на чотири смужки однакового розміру. Повторіть цей процес з іншим шматком філо, щоб загалом у вас було вісім смужок.
Візьміть одну смужку тіста та загніть нижній кут, а потім загніть його назад, щоб сформувати кишеню. Продовжуйте наповнювати кишеню начинкою для сніданку, але не переповнюйте її.
Згорніть тісто, що залишилося, поверх начинки, щоб створити трикутну форму, змастивши краї трохи розтопленого вершкового масла, щоб воно прилипло. Повторіть те ж саме для решти смужок тіста.
Попередньо розігрійте свою фритюрницю до 180C - або випікайте в духовці при 180C/200C.
Помістіть самосу в кошик аерофритюрниці або на вистелене деко. Ретельно змастіть самосу розтопленим вершковим маслом, потім обсмажте протягом 10-12 хвилин або запікайте в духовці 12-14 хвилин.
Обов’язково переверніть її на другий бік, щоб вона рівномірно пропеклася з обох сторін. Потім подавайте з будь-якими соусами на ваш смак.