Смачний, хрумкий, з насиченим ароматом часнику: цей салат з огірків взимку стане доповненням до будь-якої страви

Смачний, хрумкий, з насиченим ароматом часнику: цей салат з огірків взимку стане доповненням до будь-якої страви

Маринованих огірків взимку ніколи не буває забагато. Але можна приготувати з огірків ще влітку смачні салати, рецептом одного з них 

 кулінарка на каналі з рецептами.

«Взимку складається таке враження, що їси свіжі огірки», — зауважила вона, додавши, що такий салат зберігаються дуже добре.

Інгредієнти (на 4 банки по 0,5 мл.):
- огірки (2 кг.);
- цибуля (3 шт.);
- часник (130 гр.);
- сіль (50 гр.);
- оцет 9% (70 мл.);
- цукор (125 гр.);
- кріп (40 гр.).

Приготування: 

Вимиті огірки нарізати кружальцями або дрібними шматочками.

Цибулю та кріп порізати, часник натерти на дрібній терці.

 

Додати сіль, цукор та оцет. Все ретельно перемішати.

Накрити огірки кришкою або харчовою плівкою й поставити у холодильник на 12 годин для маринування огірків. 

Салат щільно викласти у стерилізовані банки й залити розсолом, який утворився під час маринування.

Закрити кришками й поставити у холодне місце.

За словами господині, через деякий час в салаті може трохи здуватися кришка, адже відбувається процес бродіння. Тоді кришку можна трохи відкрутити, щоб випустити повітря.
Салат краще закривати капроновими кришками або кришками, які закручуються.



Загрузка...