Смачний, хрумкий, з насиченим ароматом часнику: цей салат з огірків взимку стане доповненням до будь-якої страви
Маринованих огірків взимку ніколи не буває забагато. Але можна приготувати з огірків ще влітку смачні салати, рецептом одного з них
кулінарка на каналі з рецептами.«Взимку складається таке враження, що їси свіжі огірки», — зауважила вона, додавши, що такий салат зберігаються дуже добре.
Інгредієнти (на 4 банки по 0,5 мл.):
- огірки (2 кг.);
- цибуля (3 шт.);
- часник (130 гр.);
- сіль (50 гр.);
- оцет 9% (70 мл.);
- цукор (125 гр.);
- кріп (40 гр.).
Приготування:
Вимиті огірки нарізати кружальцями або дрібними шматочками.
Цибулю та кріп порізати, часник натерти на дрібній терці.
Додати сіль, цукор та оцет. Все ретельно перемішати.
Накрити огірки кришкою або харчовою плівкою й поставити у холодильник на 12 годин для маринування огірків.
Салат щільно викласти у стерилізовані банки й залити розсолом, який утворився під час маринування.
Закрити кришками й поставити у холодне місце.
За словами господині, через деякий час в салаті може трохи здуватися кришка, адже відбувається процес бродіння. Тоді кришку можна трохи відкрутити, щоб випустити повітря.
Салат краще закривати капроновими кришками або кришками, які закручуються.