М'ясний пиріг без тіста: як приготувати ситний обід для всієї сім'ї
Рецептів з лаваша існує безліч на будь-який смак.
Завдяки цьому продукту можна приготувати як ситний сніданок, так і обід та вечерю.
Саме лаваш здатний замінити тісто у несолодкій випічці.
Фудблогерка з ніком zhuravlina_cookingпропонує спекти пиріг без тіста.
Для цього рецепту кулінарка рекомендує обирати справжній вірменський лаваш.
М'ясний пиріг без тіста
Інгредієнти:
лаваш - 2 шт.
фарш - 750 гр
цибуля - 3 шт.
сухий часник - 1 ч.л.
копчена паприка - 1 ч.л.
сіль - 1 ч.л.
прованські або італійські трави - 1 ч.л.
чорний перець - 1/2 чи 1/3 ч.л.
Для заливки:
сир (моцарела краще) - 200 гр
сметана - 200 гр
яйця - 3 шт.
сіль - 1 ч.л. (без гірки)
італійські трави - 1 ч.л.
Як приготувати
До фаршу додати дрібно нарізану цибулю, сіль та спеції і все перемішати.
Взяти один лаваш і викласти тонким шаром фарш, далі накрити зверху іншим лавашем. Щільно завернути в рулет. Лаваш нарізати порційно, однаковими за товщиною шматочками і викласти в форму вистелену пергаментом.
Для заливки до сметани додати яйця, спеції та натертий сир і перемішати. Заливку столовою ложкою викладаємо на заготівку.
Випікати при температурі 180 градусів 45-50 хв. За 10 хвилин до готовності викласти шар натертого сиру і відправити назад в духовку.