Запечені баклажани з грибами, помідорами та сиром: рецепт оригінальної страви

Запечені баклажани з грибами, помідорами та сиром: рецепт оригінальної страви

Баклажани, запечені з грибами та сиром, подавайте не лише у гарячому вигляді, а й у холодному – як закуску.

Підготуйте овочі, наріжте, викладіть шарами на лист і запікайте в духовці.

Інгредієнти

баклажани
2 шт.
сир твердий
100 г
гриби
300 г
помідори
5 штук.
цибуля ріпчаста
1 шт.
часник
2 зубчики
сметана
2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
рослинна олія
  1. Наріжте баклажани тонкими смужками, посипте сіллю і залиште на 15-20 хвилин|мінути|, щоб пішла гіркота. Промийте холодною водою.
  2. Помідори наріжте тонкими кухлями.
  3. Твердий сир натріть на великій тертці.
  4. Гриби промийте під проточною водою, цибулю очистіть. Наріжте шматочками і обсмажте на олії до м'якості. Подрібніть блендером. Додати сметану, часник, пропущений через прес. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
  5. На лист, застелений пергаментним папером, викладіть баклажани. Змастіть грибним фаршем кожен баклажан, потім зверху викладіть помідори та посипте сиром. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 200 градусів 15-20 хвилин.

Поради:

  • Сир використовуйте будь-хто.


Загрузка...