Запечені баклажани з грибами, помідорами та сиром: рецепт оригінальної страви
30 июля в 11:36
Баклажани, запечені з грибами та сиром, подавайте не лише у гарячому вигляді, а й у холодному – як закуску.
Підготуйте овочі, наріжте, викладіть шарами на лист і запікайте в духовці.
Інгредієнти
- баклажани
- 2 шт.
- сир твердий
- 100 г
- гриби
- 300 г
- помідори
- 5 штук.
- цибуля ріпчаста
- 1 шт.
- часник
- 2 зубчики
- сметана
- 2 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- рослинна олія
- Наріжте баклажани тонкими смужками, посипте сіллю і залиште на 15-20 хвилин|мінути|, щоб пішла гіркота. Промийте холодною водою.
- Помідори наріжте тонкими кухлями.
- Твердий сир натріть на великій тертці.
- Гриби промийте під проточною водою, цибулю очистіть. Наріжте шматочками і обсмажте на олії до м'якості. Подрібніть блендером. Додати сметану, часник, пропущений через прес. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
- На лист, застелений пергаментним папером, викладіть баклажани. Змастіть грибним фаршем кожен баклажан, потім зверху викладіть помідори та посипте сиром. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 200 градусів 15-20 хвилин.
Поради:
- Сир використовуйте будь-хто.
Загрузка...