Як зберігати диню: шеф-кухарі дали цінні поради для подовження "життя" смаколика
Купивши або зірвавши свіжу диню, ви можете зберігати її цілою чи розрізаною, і обидва мають переваги та недоліки. Однак від вашого вибору залежить, як довго вона залишатиметься свіжою та смачною.
Як розповів southernliving шеф-кухар Ніколя Бура, свіжу цілу диню не слід зберігати в холодильнику, поки вона не дозріє.
"Ви можете понюхати шкірку, і вона повинна пахнути динею, що свідчить про готовність", — каже він.
Залежно від кімнатної температури це дозрівання може тривати близько трьох днів. Будь-яку нарізану диню слід негайно перемістити в герметичний контейнер і зберігати в холодильнику. Холодне середовище сповільнить ріст бактерій і вбереже плоди від швидкого псування.
"Важливо обробляти диню відразу, коли вона готова до вживання, і зберігати в контейнері окремо від інших фруктів, оскільки всі види фруктів мають різні стадії та час дозрівання. Зберігаючи їх разом більше одного-двох днів, суміш почне псуватися, матиме надто солодкий запах і стане неприємною на дотик", — сказав кухар.
Скільки можна зберігати диню розрізаною
"Після того, як ви розріжете диню гострим ножем, ви маєте три дні для її зберігання в холодильнику", — каже Джим Хейгі, власник Chef's Market, кейтерингової компанії та ресторану в Середньому Теннессі.
Ви цілком можете заморозити нарізану кубиками диню. Для цього покладіть шматочки на пергамент окремо один від одного й приберіть у морозилку. Коли вони замерзнуть, їх треба перекласти у герметичному контейнері.
"Після розморожування заморожена диня матиме трохи м’якшу текстуру, що може зробити її помітною під час розморожування для фруктового салату", — сказав шеф-кухар Енн Зіата.
Як зрозуміти, що диня зіпсувалась
Неправильне зберігання може перетворити вашу диню на перезрілу кашоподібну масу.
"Занадто багато повітря може призвести до зневоднення, а надто висока температура може залучити бактерії. Зверніть увагу на кислуватий запах, слизьку структуру або зміну кольору на більш темний", — сказав Хейгі.
Будь-що з цього може свідчити, що її треба викидати. Зазначається, що для кращого зберігання кольору дині у холодильнику можна додати трохи соку лимона чи лайма.
Як обрати диню
Купити диню - справа начебто нехитра. Понюхав її, покрутив в руках, продавець сказав, що солодка і ціна начебто підходяща - значить, треба брати. Щоб уникнути розчарувань після покупки, є ще кілька нюансів, крім "понюхати". УНІАН розповідав, як правильно вибрати солодку диню і яку краще не брати.