Таку смакоту ви відкриватимете банку за банкою: рецепт помідорів дольками з цибулею та олією на зиму
Консервовані помідори часточками – це ідеальна заготівля на зиму. Закриті помідори, порізані на частинки, не тільки добре смакують з іншими стравами, але можуть стати салатом взимку.
Помідори часточками з цибулею та олією на зиму стане паличкою-виручалочкою в холодну пору року, коли так хочеться подати що-небудь соковите до м'яса чи риби, з кашею чи макаронами, з картопляним пюре.
Отже, щоб законсервувати помідори часточками на зиму, приготуємо перш за все продукти:
- помідори – 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 2 штуки;
- часник – 4 зубчики;
- петрушка – 10 грам;
- кріп – 10 грам;
- корінь хрону – 10 грам;
- олія - 2 стол.л.
У чисті банки на дно потрібно покласти приготовлену зелень, кілька кілочків цибулі, пару зубків часнику та шматочок кореня хрону.
Зверху щільно покладіть помідори, прокладаючи між рядами залишки цибулі. Укладіть помідори до плічок банок.
Далі потрібно приготувати маринад:
- вода - 1 л.;
- цукор – 3 стол.л.;
- сіль – 1 стол.л.;
- лавровий лист – 1 штука;
- запашний перець – 3 штуки;
- гвоздика – 3 штуки;
- столовий оцет (9%) – 1 стол.л.;
Для приготування маринаду кип'ятимо воду з додаванням солі, цукру та всіх зазначених спецій. Коли маринад закипить, його потрібно проварити 5 хвилин, помішуючи ложкою, щоб сипучі повністю розчинилися. Влийте столовий оцет і вимкніть вогонь.
Залийте киплячим маринадом помідори в банках, щоб він повністю закривав вміст банок. У кожну банку влийте по столовій ложці олії.
Відразу закатайте банки стерильними кришками. Дайте заготівлі охолонути у перевернутому вигляді під теплим пледом.
Додаткової стерилізації така заготівля не вимагає, тому що оцет та хрін у складі виступають відмінними консервантами.
Зберігати помідори часточками з цибулею в прохолодному місці.