Чи знаєте ви, як готувати апетитну паелью – розповідаємо секрети рецепта
Паелья, або паея, – це іспанська страва найчастіше з рису, або маленьких макаронних ріжків, з доданням шафрану та оливкової олії. Паелья може бути рибною або м'ясною, з морських продуктів або м'яса птиці, рідше змішаною.
Існує багато різновидів цієї страви. Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко вирішила поділитись своїм улюбленим рецептом.
Якщо ви втомились вигадувати нові, цікаві ідеї для обіду чи вечері – цей рецепт точно для вас.
Паелья – чудова та смачна альтернатива звичайному плову яку можна готувати кожного разу іншу, – розповідає Рябенко.
Інгредієнти на 3 порції:
- Рис для паельї Бомба – 400 г (якщо не знайдете тоді Камоліно);
- Вода (бульйон) – 1,6 л;
- Курка або кролик – 12 шматочків;
- Зелена стручкова квасоля – 150 г;
- Часник – 2 зубці;
- Томатний соус – 250 г;
- Шафран – 2-3 пластівці;
- Паприка – 2 ч.л;
- Оливкова олія;
- Сіль;
- Равлики (за бажанням) – 150 г.
Процес приготування:
1. На оливковій олії обсмажити мʼясо до золотавого кольору.
2. Змістити по колу від центру. Додати квасолю. Смажити 2 хв.
3. Додати часник, паприку та томатний соус.
4. Влити воду та покласти равликів.
5. Шафран можна кинути сухий, або замочити попередньо в воді. Посолити і довести до смаку.
6. Рівномірно всипати рис та один раз змішати. Більше не потрібно змішувати до кінця приготування.
7. Готувати 17 хв на помірному вогні. Потім підняти вогонь на максимум і готувати ще 10 хв.
8. Після цього накрити паелью фольгою, зробити помірний вогонь і готувати ще 10 хв.
9. Після виключення дати постояти 5 хв під фольгою.