Чи знаєте ви, як готувати апетитну паелью – розповідаємо секрети рецепта

Чи знаєте ви, як готувати апетитну паелью – розповідаємо секрети рецепта

Паелья, або паея, – це іспанська страва найчастіше з рису, або маленьких макаронних ріжків, з доданням шафрану та оливкової олії. Паелья може бути рибною або м'ясною, з морських продуктів або м'яса птиці, рідше змішаною.

Існує багато різновидів цієї страви. Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко вирішила поділитись своїм улюбленим рецептом.

Якщо ви втомились вигадувати нові, цікаві ідеї для обіду чи вечері – цей рецепт точно для вас.

Паелья – чудова та смачна альтернатива звичайному плову яку можна готувати кожного разу іншу, – розповідає Рябенко.

Інгредієнти на 3 порції:

  • Рис для паельї Бомба – 400 г (якщо не знайдете тоді Камоліно);
  • Вода (бульйон) – 1,6 л;
  • Курка або кролик – 12 шматочків;
  • Зелена стручкова квасоля – 150 г;
  • Часник – 2 зубці;
  • Томатний соус – 250 г;
  • Шафран – 2-3 пластівці;
  • Паприка – 2 ч.л;
  • Оливкова олія;
  • Сіль;
  • Равлики (за бажанням) – 150 г.

Процес приготування:

1. На оливковій олії обсмажити мʼясо до золотавого кольору.

2. Змістити по колу від центру. Додати квасолю. Смажити 2 хв.

3. Додати часник, паприку та томатний соус.

4. Влити воду та покласти равликів.

5. Шафран можна кинути сухий, або замочити попередньо в воді. Посолити і довести до смаку.

6. Рівномірно всипати рис та один раз змішати. Більше не потрібно змішувати до кінця приготування.

7. Готувати 17 хв на помірному вогні. Потім підняти вогонь на максимум і готувати ще 10 хв.

8. Після цього накрити паелью фольгою, зробити помірний вогонь і готувати ще 10 хв.

9. Після виключення дати постояти 5 хв під фольгою.



Загрузка...