Домашнє шампанське з бузини. Скільки часу піде на витримку ігристого вина
Незвичайне шампанське можна приготувати з бузини.
Цей напій вважають корисним, бо цвіт бузини має цілющі властивості. У квітах є аскорбінова кислота, ефірна олія, органічні кислоти, дубильні речовини, глікозиди самбунігрин і рутин.
Gazeta.ua пропонує рецепт шампанського з бузини з ніжно-солодким квітковим смаком у домашніх умовах.
Інгредієнти:
Вода 10 л.
Суцвіття бузини 15 шт.
Цукор 1 кг.
Лимонна кислота 20 г.
Приготування:
У відро або велику каструлю налийте 10 літрів води. Покладіть цвіт бузини, цукор і лимонну кислоту. Добре перемішайте дерев'яною ложкою. Накрийте кришкою. Залишіть настоятися 3 доби у темному місці.
За цей час напій стає жовтим і набуває легкого квіткового аромату.
Після процідіть напій через марлю. Розлийте по пляшках. Знову покладіть у темне прохолодне місце. Обов'язково кладіть пляшки в горизонтальному положенні - інакше вибухнуть.
Через 2 місяці шампанське з бузини буде готове. Відкривайте обережно - шампанське з бузини виходить дуже ігристим.