Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер

Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер

Коли йдеться про грецьку кухню, не можна обійти увагою їхній холодний соус, що традиційно готується на основі густого грецького йогурту й ідеально смакуватиме спекотним літом.

На сторінці Nico Pallotta вийшло відео з рецептом традиційного грецького соусу, який додають як заправку до багатьох салатів, намазують на хліб та просто ставлять на стіл як доповнення до овочів. Готується він трохи більше ніж 15 хвилин.

Інгредієнти

Грецький йогурт
240 г
Огірок
170 г
Дрібно нарізана свіжа зелень
2 ст. л
Лимонний сік
15 г
Оливкова олія
15 г
Часник
1 зубчик
Сіль 
½ ч. л

Приготування:

  • Огірок натерти на великій тертці;
  • Віджати його та покласти в глибоку тарілку;
  • Додати йогурт, зелень, лимонний сік, олію, часник (натертий на тертці) і сіль.
  • Ретельно все перемішати та відправити на деякий час в холодильник настоятися.

Поради:

 
  • Зелень: кріп, м’ята, петрушка або портулак;
  • Сік з огірка можна не виливати, а випити чи використати як тонік для обличчя;
  • Перед подаванням соус збризнути оливковою олією.
 

Подавайте його як топінг, соус, закуску або гарнір до овочів гриль, салатів, лаваша, оладок і фалафеля.



Загрузка...