Які ціни на м’ясо, рибу та овочі на Ізмаїльському ринку наприкінці жовтня
На Ізмаїльському ринку наприкінці жовтня спостерігається різноманіття м’яса, риби, овочів та фруктів. Ще можна побачити останні сливи та груші цього сезону. Проте покупців не радують високі ціни на картоплю та яблука, які виявилися вищими за звичайні для осіннього періоду. Продавці риби скаржаться на зменшення кількості покупців, хоча асортимент товару великий. Ціни на м’ясо протягом тривалого часу залишаються стабільними. Журналістка інтернет-видання «Махала» вивчала на Ізмаїльському ринку.
Обмаль клієнтів
Продавці риби не задоволені: покупців замало і продавати стає важче. Склалася така ситуація з початком війни, визначають продавчині, бо багато мешканців поїхали з країни.
Ціни на рибу варіюються залежно від її розміру. Так, сазан коштує 80-100 грн за 1 кг, ікряний сазан – 120 грн, білий амур – 60 грн, великий толстолоб – 50 грн (можна домовитися за 45 грн), меншого толстолоба пропонують за 40 гривень, але можуть продати за 35 грн. Карасі коштують 40-50 грн, окуні – 40-45 грн, щука – 60-70 грн.
Продавці м’яса запевняють: «Ціни не виросли»
Продавці м’яса акцентують: ціни на м’ясо не падають і не підвищуються та вже довгий період тримаються на одному рівні.
Стара баранина коштує 160-170 грн за 1 кг, ребра – 120 грн. Молода баранина – 240 грн, ребра молодої баранини – 170 грн.
Свинина коливається в межах 160-180 грн, підчеревок – 150-160 грн. Сало має найнижчу ціну 10 грн і найдорожчу – 150 грн з прошарком м’яса.
Телятина: грудинка та ребра – 160 грн, м’якоть з кісткою – 220-260 грн, теляча шия – 240 грн, вирізка – 270 грн.
Овочі та фрукти: поступове зменшення асортименту
Відчувається закінчення осені – кількість овочів та фруктів на ринку зменшується. Ще місяць тому лавки були переповнені, зараз ситуація змінилися. Деякі овочі будуть постійно завдяки місцевим фермерським теплицям, але вартість на таку продукцію вища.
Тепличні огірки коштують 120 грн за 1 кг. Знову появилась на прилавках червонобока редиска за 60 грн. Ціна на кабачки – 70 грн. Помідори невеликого розміру коштують 40-60 грн. Помідори «Мікадо» – 80 грн.
Перець червоний залежно від розміру коштує 60, 50 і 25 грн, цибуля – 15-25 грн, капуста – 30-35 грн, морква – 20-35 грн, буряк – 25-35 грн. Вартість картоплі залежно від сорту 30-45 грн. Часто можна побачити гарбузи, середня ціна на них 25 грн за кг, а за в’язочку ярого часнику просять 100 грн.
Ціни на зелень поки що не змінюються: великий пучок кропу, рукола, базилік – 15 грн, менші пучки кропу – 8-10 грн, зелена цибуля – 10 грн.
Остання слива з Татарбунар коштує 80 грн, груші – також 80 грн, яблука – 35-40 грн.
Ціна на хурму – 110 грн, журавлину – 180 грн, а обліпиха з Вилкове оцінюється в 250 грн. Місцевий гранат можна придбати за 100 грн.
На відкритому овочевому ринку можна купити місцеві спеції: червоний перець (паприка) – 50 грн, мірудія – 30 грн. Для висадки сіянець цибулі пропонують за 40-45 грн.
Більше дивіться у відеорепортажі.