Державна зрада та дезертирство: одеська спецпрокуратура направила до суду справу щодо колишнього службовця ВМС ЗСУ

Державна зрада та дезертирство: одеська спецпрокуратура направила до суду справу щодо колишнього службовця ВМС ЗСУ

Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника фізичної підготовки і спорту штабу управління 1 бригади надводних кораблів центру морських операцій ВМС ЗСУ за фактами державної зради та дезертирства.

За даними слідства, у березні 2014 року, під час тимчасової окупації території Криму зрадник, з метою назавжди ухилитися від військової служби, не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини та продовжував ухилятися, приховуючи свою належність до Збройних Сил України.

Надалі він вступив до складу Збройних сил РФ, де і сьогодні проходить військову службу. Зокрема, він займав посаду помічника командира 22 армійського корпусу ЗС Росії по фізичній підготовці.

«У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування кримінального провадження в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві», – зазначили у прокуратурі.

Джерело: odessa.online



Загрузка...