На Одещині розорюють прибережну смугу річки

На Одещині розорюють прибережну смугу річки
На Одещині проведено обстеження стану водоохоронної зони річки Південний Буг. Про це, із посиланням на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу, повідомляє «Бессарабія INFORM».
У сучасних умовах, коли людина все активніше втручається в природні процеси, раціональне використання та охорона земель та водних ресурсів є одним з основних напрямків роботи інспекції.
З метою охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення фахівцями інспекції проведено обстеження стану водоохоронної зони річки Південний Буг в межах Подільського району.
Незважаючи на наявну проєктну документацію по встановленню межі прибережної захисної смуги, виявлені непоодинокі факти розорювання прибережної смуги річки Південний Буг, що призводить до погіршення її стану.
Окрім шкідливих наслідків для водних об’єктів така діяльність несумлінних агровиробників тягне за собою адміністративну відповідальність, а в залежності від тяжкості та характеру правопорушення, чинним законодавством передбачено також кримінальну відповідальність за ст. 236 ККУ «Порушення правил екологічної безпеки», ст. 239 ККУ «Забруднення або псування земель».
 


Загрузка...