Одещина увійшла до експериментального проєкту з розвитку психосоціальної підтримки в бібліотеках

Одещина увійшла до експериментального проєкту з розвитку психосоціальної підтримки в бібліотеках

У Києві відбулася презентація проєкту та навчальної програми «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки». Вона спрямована на підвищення обізнаності співробітників бібліотек про ментальне здоров'я, покращення їхніх навичок самодопомоги і першої психологічної допомоги для підтримки колег та відвідувачів.

Про це повідомляє кореспондент Української Служби Інформації.

Бібліотеки, як соціальні інституції, мають розгалужену мережу офлайн та онлайн платформ для обміну професійним досвідом. Для подальшого розвитку, необхідно зосередитись на психосоціальній підтримці навичок працівників бібліотек та впровадженні комплексного підходу для підвищення ефективності їхньої діяльності. Адже турбота про ментальне здоров`я стосується кожного та кожної, – зазначила начальниця відділу політики безбар’єрності, ґендерної рівності та ментального здоров’я МКСК Леся Хемраєва.

До ініціативи приєдналися 34 бібліотеки з шести пілотних областей — Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської та Тернопільської.

Учасники пройдуть п’ятиденне очне навчання в Києві або Львові, під час якого отримають методичні матеріали та ресурси для організації тематичних заходів.

Працівники вивчатимуть важливі аспекти психоедукації, зокрема основи ментального здоров’я, вплив стресу та розвиток стійкості.

Джерело: usionline



Загрузка...