На Одещині судитимуть двох чоловіків та жінку за систематичне домашнє насильство

На Одещині судитимуть двох чоловіків та жінку за систематичне домашнє насильство

Від домашніх кривдників потерпали дружина та співмешканці. Обвинувальні акти відносно правопорушників вже скеровані до суду. За скоєне їм загрожує до двох років позбавлення волі.

Двоє жителів Роздільнянської громади 37-ми та 34-х років після вживання спиртних напоїв ображали дружину та співмешканку через побутові негаразди. Чоловіки висловлювалися на адресу жінок нецензурною лайкою, принижували їх, погрожували фізичною розправою. А от 50-річна мешканка міста Роздільна розпочинала сварки зі своїм співмешканцем, коли мова заходила про розподіл побутових обов’язків та майна.

Потерпілі неодноразово зверталися по допомогу до правоохоронців, аби ті вплинути на агресорів. Поліцейські поставили чоловіків та жінку на профілактичний облік, складали відносно них протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виносили їм термінові заборонні приписи. Суд визнавав їх винними та призначав стягнення у вигляді штрафів.

«Втім, поведінка кривдників не змінювалася, протиправні дії усіх набули систематичного характеру. Відтак, після чергових звернень потерпілих та збору доказів ми висунули правопорушникам обвинувачення, залежно від скоєного, в умисному систематичному вчиненні психологічного та економічного  насильства щодо осіб, з якими винні перебувають у сімейних та родинних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Досудові розслідування, які тривали під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури, ми завершили і обвинувальні акти за ст. 126-1 Кримінального кодексу України скерували до суду. За скоєне домашнім тиранам загрожує до двох років позбавлення волі», - повідомила старша слідча Роздільнянського районного відділу поліції Римма Мачулко.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашніх агресорів. Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а відразу звертайтеся по допомогу до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій гарячій лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номерами 1547 та 116-123. Максимально вичерпну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні надасть чат-бот МВС police_helpbot.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини



Загрузка...