Курка в ароматному апельсиновому соусі: як за 20 хвилин приготувати вечерю за китайським рецептом
Потрібно всього лиш 20 хвилин часу, щоб приготувати неймовірно смачну вечерю для всієї сім'ї.
Для цього знадобиться куряче філе, яке потрібно запекти в духовці.
Шматочки курячого філе в ароматному апельсиновому соусі — популярна страва в китайських ресторанах. Але ви можете приготувати її вдома — так корисніше, пише shuba.
Цей рецепт курки в апельсиновому соусі містить менше солі, ніж ресторанна версія.
Інгредієнти
Сік апельсиновий - 80 мл
Апельсин, цедра - 24 г
Соус соєвий - 45 мл
Цукор тростинний коричневий - 40 г
Часник, зубчики - 2 шт.
Оцет рисовий - 15 мл
Вода - 60 г
Крохмаль кукурудзяний - 45 г
Куряча грудка - 1 шт.
Сіль - 8 г
Оливкова олія - 24 мл
Для часникової пасти з чилі
Червоний перець чилі - 6 шт.
Часник, зубчики - 2 шт.
Соус рибний - 8 г
Сіль за смаком
Як приготувати
Розігрійте духовку до 180 °С. Курячу грудку звільніть від кісточок і шкіри, наріжте на шматочки 5 см.
У великій мисці перемішайте шматочки курячої грудки із сіллю і оливковою олією і викладіть на деко. Запікайте курку 20 хвилин на центральній решітці до готовності.
Щоб курка була соковитішою, використовуйте філе стегенець.
Поки курка запікається, приготуйте соус. У невеликій мисці зробіть кашку, з'єднавши кукурудзяний крохмаль з водою. Взагалі, вода + кукурудзяний крохмаль — це ключ до надання соусу класичної китайської ресторанної текстури.
Приготуйте домашню часникову пасту із чилі. Залийте перець окропом, залиште на 5 хвилин. Потім поріжте, складіть у ступку разом із зубчиками часнику. Додайте дрібку солі, рибний соус і трохи води від замочування чилі. Розітріть, щоб отримати пасту.
Апельсинову цедру натріть, подрібніть часник.
В невелику каструлю помістіть всі інгредієнти, включаючи підготовлену кашку, і доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин, доки соус не загусне.
Щойно курка буде готова, полийте її апельсиновим соусом і перемішайте, поки вона повністю ним не покриється.