Курка в ароматному апельсиновому соусі: як за 20 хвилин приготувати вечерю за китайським рецептом

Курка в ароматному апельсиновому соусі: як за 20 хвилин приготувати вечерю за китайським рецептом

Потрібно всього лиш 20 хвилин часу, щоб приготувати неймовірно смачну вечерю для всієї сім'ї.

Для цього знадобиться куряче філе, яке потрібно запекти в духовці.

Шматочки курячого філе в ароматному апельсиновому соусі — популярна страва в китайських ресторанах. Але ви можете приготувати її вдома — так корисніше, пише shuba.

Цей рецепт курки в апельсиновому соусі містить менше солі, ніж ресторанна версія.

Інгредієнти

Сік апельсиновий - 80 мл

Апельсин, цедра - 24 г

Соус соєвий - 45 мл

Цукор тростинний коричневий - 40 г

Часник, зубчики - 2 шт.

Оцет рисовий - 15 мл

Вода - 60 г

Крохмаль кукурудзяний - 45 г

Куряча грудка - 1 шт.

Сіль - 8 г

Оливкова олія - 24 мл

Для часникової пасти з чилі

Червоний перець чилі - 6 шт.

Часник, зубчики - 2 шт.

Соус рибний - 8 г

Сіль за смаком

Як приготувати

Розігрійте духовку до 180 °С. Курячу грудку звільніть від кісточок і шкіри, наріжте на шматочки 5 см.

У великій мисці перемішайте шматочки курячої грудки із сіллю і оливковою олією і викладіть на деко. Запікайте курку 20 хвилин на центральній решітці до готовності.

Щоб курка була соковитішою, використовуйте філе стегенець.

Поки курка запікається, приготуйте соус. У невеликій мисці зробіть кашку, з'єднавши кукурудзяний крохмаль з водою. Взагалі, вода + кукурудзяний крохмаль — це ключ до надання соусу класичної китайської ресторанної текстури.

Приготуйте домашню часникову пасту із чилі. Залийте перець окропом, залиште на 5 хвилин. Потім поріжте, складіть у ступку разом із зубчиками часнику. Додайте дрібку солі, рибний соус і трохи води від замочування чилі. Розітріть, щоб отримати пасту.

Апельсинову цедру натріть, подрібніть часник.

В невелику каструлю помістіть всі інгредієнти, включаючи підготовлену кашку, і доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин, доки соус не загусне.

Щойно курка буде готова, полийте її апельсиновим соусом і перемішайте, поки вона повністю ним не покриється.



Загрузка...