Падіння Іл-76: у РФ заявили, що готові передати Україні тіла загиблих

Падіння Іл-76: у РФ заявили, що готові передати Україні тіла загиблих

Москалькова зазначила, що перебуває в контакті з представниками України у справі про падіння літака.

Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. Про це заявила уповноважена із прав людини РФ Тетяна Москалькова, передають російські ЗМІ.

За словами Москалькової, "для цього є все необхідне з точки зору процедури".

Вона зазначила, що перебуває в контакті з представниками України у справі про падіння літака і що "українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл".

Москалькова заявила, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито "дала всі відповіді на запитання про інцидент".

"Щодо тіл - я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи", - зазначила Москалькова.

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився військовий літак Іл-76. Російське Міноборони стверджувало, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на обмін. Водночас українські ЗМІ заявили, що Іл-76 перевозив ракети до комплексів С-300.

Згодом в ГУР підтвердили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, але цього так і не сталося. Росіяни опублікували "список" з 65 українських полонених, які нібито загинули під час катастрофи. Проте дані принаймні 17 людей з оприлюдненого списку збігаються з даними 17 бійців ЗСУ, яких обміняли ще 3 січня.



Загрузка...