Одеські поліцейські врятували життя літнього чоловіка, який знепритомнів за кермом

Одеські поліцейські врятували життя літнього чоловіка, який знепритомнів за кермом

Під час керування транспортним засобом у хворого на цукровий діабет мешканця Одеси знизився рівень цукру в крові, і він знепритомнів. Завдяки правоохоронцям, які вчасно надали допомогу, вдалося врятувати життя водієві. Про це повідомили в ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Вчора вранці правоохоронці помітили, що посеред проїжджої частини дороги на вулиці Святослава Ріхтера стоїть автомобіль, біля якого скупчились декілька перехожих, а за кермом знаходиться водій без свідомості.

«Очевидці повідомили нам, що в такому стані чоловік перебуває близько 15 хвилин і йому вже викликали «швидку». Ми не стали гаяти часу і почали надавати громадянину допомогу», – розповів капітан поліції Віктор Харченко.

Він з колегою – капітаном поліції Володимиром Скрипником обережно дістали непритомного з-за керма та розмістили його в стабільне положення на дорозі. Інша їхня колега – лейтенантка поліції Анастасія Тітієвська тим часом слідкувала за дорожньою обстановкою, забезпечувала об’їзд транспорту, що наближався, аби не створював затор.

В автівці чоловіка правоохоронці виявили телефон, який, на щастя, був без блокування. За допомогою мобільника вдалось звʼязатися з його сином, який повідомив, що батько хворіє на цукровий діабет та іноді з ним стаються подібні напади, тому він возить із собою ліки. Правоохоронці зробили чоловіку укол, який, як зʼясувалось пізніше, врятував його життя:

«Ми оглянули салон і, дійсно, в багажному відсіку виявили шприци з інсуліном. На тілі містянина були сліди від попередніх інʼєкцій – туди я і зробив укол. Вже за декілька хвилин чоловік опритомнів, почувався краще і навіть почав відповідати на наші запитання. Стан цукру в крові хворого ми перевірили за допомогою спеціального приладу, який також був в його аптечці, на щастя, він стабілізувався», – додав поліцейський Віктор Харченко.

Правоохоронці контролювали самопочуття містянина до приїзду медиків. А вже згодом останні доправили його до лікарні.

За декілька годин син врятованого чоловіка звернувся на спецлінію «102» з подякою правоохоронцям за надану допомогу. Як зʼясувалося, його 66-річний батько – ветеран органів внутрішніх справ, і сам у минулому допомагав людям, а зараз на собі відчув допомогу молодого покоління правоохоронців, які не залишились осторонь у потрібний час, врятували його життя і виконали головний з принципів своєї діяльності – взаємодіяти з населенням, допомагати та захищати.



Загрузка...