Одеські поліцейські затримали цивільне подружжя за незаконні оборудки з наркотиками та психотропами

Одеські поліцейські затримали цивільне подружжя за незаконні оборудки з наркотиками та психотропами

У правопорушників вилучили «товар», яким вони торгували по всій Україні. Їм повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи. За скоєне чоловіку та жінці загрожує до 10-ти років увʼязнення з конфіскацією майна.

Під час патрулювання на одній із вулиць Приморського району працівники батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області викрили містянина з пʼятьма пакетиками канабісу.

Викликані на місце події слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 вилучили у громадянина вказані речовини і перевірили їх належність до особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, за допомогою експрес-дослідження.

Поліцейські з’ясували, що чоловік спільно зі своєю співмешканкою та іншою наразі невстановленою слідством особою збувають наркотичні засоби та психотропні речовини на території міста шляхом закладок, а також відправляють «клієнтам» у різні регіони України.

Щойно поліцейські прибули до місця мешкання цивільного подружжя для проведення невідкладного обшуку, жінка спробувала позбутися «товару», жбурнувши частину з вікна на вулицю.

Серед викинутого нею та виявленого вдома слідчі вилучили різні ємності з речовинами рослинного та синтетичного походження у подрібненому й рідкому стані, у вигляді сигарет і солодощів, а також пристрої для подрібнення, зважування та фасування «товару», різноманітні засоби для фіксування «закладок», блокноти з «чорновими записами» щодо збуту наркотиків і психотропів, квитанції з минулих відправлень, наліпки з посиланням на телеграм-канал, у якому зловмисники підшукували «клієнтів», банківські картки, мобільні телефони та інші речі, що мають інтерес для слідства. 

Всі речовини правоохоронці скерували на експертизу.

«Ми затримали співмешканців в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі, на підставі доказів, які вже є, під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси фігурантам повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 307 Кримінального Кодексу України і тягне за собою від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.  За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. В ході слідства ми встановлюватимемо повне коло осіб, причетних до наркотрафіку», - повідомив слідчий територіального підрозділу поліції Валерій Кириленко.

Одеськое районне управління поліції № 1



Загрузка...