У Болградському районі закликали населення повідомляти про підозрілих осіб та транспортні засоби біля об’єктів критичної інфраструктури

У Болградському районі закликали населення повідомляти про підозрілих осіб та транспортні засоби біля об’єктів критичної інфраструктури

13 квітня в м. Болграді та в селі Кубей Болградського району невідомими особами було скоєно підпал двох трансформаторів, внаслідок чого без електроенергії залишились абоненти сіл Кубей та Калчево. У Болграді енергопостачання було відновлено відразу. Сума завданих збитків велика. Загиблих та постраждалих немає.

Про це повідомила пресслужба Болградської районної військової адміністрації.

На нараді, яка відбулася 15 квітня у Болградській РВА, представник ДТЕК Одеські електромережі зазначив, що у с. Кубей обладнання, яке забезпечує енергопостачання не підлягає відновленню та потребує повної заміни. Тому вишукуються варіанти відновлення електропостачання в зазначених населених пунктах.

Голови Кубейської та Василівської громад доповіли про забезпечення роботи соціальних об’єктів в умовах відсутності енергопостачання. Комунальним підприємством с. Кубей організовано графік подачі води населенню через центральне водопостачання.

Голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко доручив керівникам громад активізувати роботу пунктів незламності та розгорнути додаткові.

Представник мобільного оператора «Київстар» підкреслив, що постійно проводиться підживлення акумуляторів на мобільних вишках задля забезпечення населення мобільним зв’язком.

Крім того, під час наради було обговорено питання проведення інструктажу з представниками ДСНС району щодо алгоритму дій у разі виникнення пожеж на високовольтних підстанціях. А також розглядалась можливість забезпечення охорони об’єктів критичної інфраструктури.

Представник Болградського районного відділу поліції звернувся до керівників громад щодо надання будь якої інформації про осіб та автомобіль, який було помічено в зазначених населених пунктах 13 квітня задля ідентифікації осіб, які підозрюються у підпалі.

У Болградській міській раді звернулися до населення з проханням бути пильними та повідомляти місцеву владу або правоохоронні органи щодо підозрілих осіб або транспортних засобів, зокрема на номерних знаках інших країн, біля об’єктів критичної інфраструктури.

Джерело: yug.today



Загрузка...