В Одесі затримали шахрая, який продавав в інтернеті неіснуючу кемпінгову плиту

В Одесі затримали шахрая, який продавав в інтернеті неіснуючу кемпінгову плиту

В Одесі поліцейські затримали шахрая, який продавав в інтернеті неіснуючу кемпінгову плиту. Протягом двох тижнів одесит ошукав десятьох громадян.

Слідчі встановили, що містянин під вигаданим ім’ям розмістив на популярній онлайн-платформі оголошення про продаж кемпінгової газової плити вартістю 400 гривень, якої насправді не мав. Громадянам, які телефонували продавцеві, останній гарантував доставку товару поштою за умови повної передоплати коштів на номер його абонентського рахунку. Коли зловмисник отримував від покупців гроші, то припиняв з ними спілкування. В такий спосіб чоловіку вдалося ошукати десятьох довірливих людей на загальну суму чотири тисячі гривень.

Зрозумівши, що стали жертвою шахрая, громадяни звернулись по допомогу до поліції.

«Ми встановили особу правопорушника та вилучили у нього в якості речового доказу мобільний телефон, з якого він здійснював протиправну діяльність. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч.ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі», – повідомили у обласній поліції.

Джерело: odessa.online

 



Загрузка...