П’яним привласнив автомобіль товариша і потрапив у ДТП – поліцейські викрили жителя Березівщини у незаконному заволодінні транспортним засобом

П’яним привласнив автомобіль товариша і потрапив у ДТП – поліцейські викрили жителя Березівщини у незаконному заволодінні транспортним засобом

Упродовж декількох годин правоохоронці встановили місцезнаходження автомобіля та правопорушника. Йому вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід. За скоєне чоловіку загрожує ув’язнення.

До Березівського районного відділу поліції звернувся житель Курісовської ОТГ і повідомив про зникнення його лекговика «Daewoo Nexia», який він залишив із ключами у замку запалення біля маєтку односельця, в якого був у гостях.

У ході проведення слідчо-розшукових заходів оперативники за лічені години встановили, що автомобіль забрав товариш заявника.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник з потерпілим відпочивали у спільного знайомого, де розпивали спиртні напої. У гостях власник автівки заснув, а його товариш скористався нагодою і поїхав кататися. Однак між селами Новомиколаївка та Сербка не впорався з керуванням і з'їхав з дороги у кювет. На щастя, водій не постраждав, лише автомобіль зазнав механічних пошкоджень. Щоб уникнути відповідальності, правопорушник кинув машину, а сам втік додому. Там його і розшукали.п’яним привласнив автомобіль товариша і потрапив у дтп – поліцейські викрили жителя березівщини у незаконному заволодінні транспортним засобомп’яним привласнив автомобіль товариша і потрапив у дтп – поліцейські викрили жителя березівщини у незаконному заволодінні транспортним засобомп’яним привласнив автомобіль товариша і потрапив у дтп – поліцейські викрили жителя березівщини у незаконному заволодінні транспортним засобом 

Свій вчинок громадянин пояснив надмірним сп’янінням. Перевірка чоловіка на стан сп’яніння показала перевищення допустимої норми майже у сім разів.

Незаконно привласнену автівку поліцейські вилучили в якості речового доказу, а правопорушника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури йому повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається обмеженням волі від трьох до пʼяти років або позбавленням волі на той самий строк. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідчі дії тривають.

Березівський районний відділ поліції



Загрузка...