Солоні сирники з фети в аерогрилі: рецепт цікавої закуски
Саме тому інтернет підкорив рецепт фудблогера Petros Maounatzis, який запропонував свою версію — солоні сирники з фетою та зеленню, запечені в аерогрилі. Без жодної краплі олії та бруду на кухні, вони будуть готові за 15 хв і що особливо важливо, вони мають той самий хрумкий, «сонячний» золотистий колір, якого зазвичай досягають лише під час смаження.
Інгредієнти
- фета
- 300 г
- рикота (чи подібний м’який сир)
- 100 г
- яйце
- 1 шт.
- подрібнена петрушка
- 1 ст. л
- м’ята
- 1 ст. л
- чорний перець
- борошно
- панірувальні сухарі
Приготування
-
Розімніть фету та рикоту виделкою до однорідної маси.
-
Додайте яйце, зелень та чорний перець. Якщо маса виходить занадто м’якою, підсипте трохи борошна, буквально 1–2 ложки.
-
Зробіть невеликі кульки чи мінісирники.
-
Обваляйте у панірувальних сухарях, вони створять ту саму хрумку скоринку.
-
Покладіть у кошик аерогриля.
-
Готуйте за 180°C приблизно 12–15 хв, доки сирники не стануть золотистими.
Подача
-
на великому тарелі разом із лимонними скибочками;
-
додайте холодний соус на основі йогурту, огірка та часнику;
-
прикрасьте свіжою м’ятою чи мікрогріном;
-
ідеальне доповнення — келих прохолодної мінеральної води з льодом і листком базиліку.
Це простий рецепт, який легко вписується у нову хвилю здорової гастрономії. Солоні сирники з аєрогрилю — це про легкість, друзів і ту саму грецьку безтурботність.
Джерело: ТСН






