Грушевий соус чилі: незвичайний рецепт

Грушевий соус чилі: незвичайний рецепт

Завдяки грушам соус має солодкуватий смак, а перець додасть йому насиченого аромату. Для соусу використовуйте ароматні м'ясисті перці.

Інгредієнти

груші500 г
болгарський перець250 г
гострий перець чилі2 шт.
цукор100 г
сіль1 ч. л.
оцет 9%50 мл.

Груші помийте, видаліть серцевину і наріжте на невеликі кубики.

Болгарський перець очистьте від насіння і плодоніжок, наріжте на середні шматочки.

Перець гострий наріжте кільцями.

У каструлю викладіть груші, перець болгарський, перець гострий, всипте цукор, сіль, влийте оцет, перемішайте і залиште на 30 хвилин. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, варіть десять хвилин, потім подрібніть занурювальним блендером до однорідності. Відправте каструлю знову на вогонь і варіть 15 хвилин, періодично помішуючи, доки соус не загусне. Розлийте в банки, остудіть і відправте в холодильник.

Поради:

  • Такий соус можна заготовити на зиму, для цього його потрібно розлити в стерилізовані баночки, щільно закрити і зберігати в прохолодному місці.



Загрузка...