Домашня скумбрія в пряному маринаді: проста страва, яка підкорює з першого шматочка

Домашня скумбрія в пряному маринаді: проста страва, яка підкорює з першого шматочка

Скумбрія - одна з найулюбленіших риб на українських столах, а приготувати її смачно можна навіть без копчення чи смаження. Простий рецепт пряної маринованої скумбрії дозволить зробити ніжну, ароматну закуску вдома без жодних складнощів.

Як приготувати скумбрію, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.

Що потрібно:

  • скумбрія свіжоморожена - 2 шт.;
  • вода - 500 мл;
  • сіль - 2 ст. л.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • гірчиця готова - 1 ст. л.;
  • рослинна олія - 1 ст. л.;
  • чорний перець горошком — 0,5 ч. л.;
  • коріандр - 0,5 ч. л.;
  • гвоздика - 2 шт.;
  • лавровий лист - 1 шт.

Як приготувати:

Приготуйте розсіл

У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, гірчицю, олію та спеції. Доведіть до кипіння, проваріть хвилину й охолодіть.

Підготуйте рибу

Розморозьте скумбрію, очистіть і наріжте порційними шматочками.

Маринуйте

Залийте рибу холодним розсолом, накрийте та поставте в холодильник на 24 години.

Порада: перед подачею прикрасьте скумбрію кільцями червоної цибулі та зеленню. Зберігати її можна до 4 днів у холодильнику.



Загрузка...