Яблука, запечені з сиром і родзинками: простий рецепт
Готується страва дуже просто, найскладніше — це вибрати серцевину з м’якоттю, щоб не пошкодити стінки яблук.
Інгредієнти
-
Ізюм залийте окропом і залиште на 5–10 хвилин, потім промийте холодною водою та обсушіть паперовим рушником.
-
До миски викладіть сир, цукор, родзинки та перемішайте до однорідної маси.
-
Яблука помийте, видаліть за допомогою ножа серцевину з насінням, потім акуратно ложкою вийміть частину м’якоті, щоб утворилося заглиблення. Дно яблука має залишитися цілим.
-
Наповніть кожне яблуко сирною масою з родзинками, злегка утрамбовуючи її всередині, викладіть їх на деко та налийте на дно трохи води.
-
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20–25 хвилин. Готові яблука викладіть на блюдо.
Поради:
-
Кисломолочний сир використовуйте будь-якої жирності.
- Джерело: tsn.ua