Голубці з гречкою і фаршем: незвичайний варіант улюбленої страви

Голубці з гречкою і фаршем: незвичайний варіант улюбленої страви

Голубці з гречкою, фаршем і томатно-овочевим соусом виходять апетитними та соковитими.

Інгредієнти

капуста білокачанна500 г
фарш курячий450 г
крупа гречана160 г
цибуля ріпчаста1 шт.
морква1 шт.
паста томатна2 ст. л.
вода2 скл.
олія рослинна3 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
  1. Гречану крупу промийте, залийте окропом, посоліть. Доведіть до кипіння і варіть три хвилини, потім відставте та через п’ять хвилин злийте воду.

  2. З головки капусти виріжте качан, проваріть капусту в підсоленій воді до м’якості та розберіть на листки. По центру кожного листочка обріжте потовщення.

  3. Цибулю та моркву почистьте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.

  4. У мисці з’єднайте томатну пасту з гарячою водою, перемішайте.

  5. На сковорідці розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, потім додайте моркву й обсмажте п’ять хвилин, посоліть, поперчіть, влийте томатну пасту з водою, перемішайте та тушкуйте десять хвилин.

  6. До миски викладіть фарш і гречку, перемішайте.

  7. На край кожного капустяного листка викладіть начинку та скрутіть рулетиком, підвертаючи бічні краї так, щоб начинка опинилася всередині.

  8. Дно сотейника змастіть олією та викладіть 2–3 листки капусти, потім голубці і залийте томатним соусом з овочами.

  9. Посоліть, поперчіть за смаком і тушкуйте 40 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.

Поради:

  • Фарш використовуйте будь-який.



Загрузка...