Голубці з гречкою і фаршем: незвичайний варіант улюбленої страви
Голубці з гречкою, фаршем і томатно-овочевим соусом виходять апетитними та соковитими.
Інгредієнти
-
Гречану крупу промийте, залийте окропом, посоліть. Доведіть до кипіння і варіть три хвилини, потім відставте та через п’ять хвилин злийте воду.
-
З головки капусти виріжте качан, проваріть капусту в підсоленій воді до м’якості та розберіть на листки. По центру кожного листочка обріжте потовщення.
-
Цибулю та моркву почистьте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
-
У мисці з’єднайте томатну пасту з гарячою водою, перемішайте.
-
На сковорідці розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, потім додайте моркву й обсмажте п’ять хвилин, посоліть, поперчіть, влийте томатну пасту з водою, перемішайте та тушкуйте десять хвилин.
-
До миски викладіть фарш і гречку, перемішайте.
-
На край кожного капустяного листка викладіть начинку та скрутіть рулетиком, підвертаючи бічні краї так, щоб начинка опинилася всередині.
-
Дно сотейника змастіть олією та викладіть 2–3 листки капусти, потім голубці і залийте томатним соусом з овочами.
-
Посоліть, поперчіть за смаком і тушкуйте 40 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
Поради:
-
Фарш використовуйте будь-який.