Три картопляні страви на сніданок, обід та вечерю, які не залишать байдужими нікого(фото)

Три картопляні страви на сніданок, обід та вечерю, які не залишать байдужими нікого(фото)

З картоплі можна готувати безліч страв.

Для її любителів, хто не уявляє свого раціону без неї Gazeta.ua ділиться трьома рецептами, які можна приготувати як на сніданок, так і на обід чи вечерю.

Три цікаві страви, які не залишать байдужими нікого.

Картопля дофіне

 
Автор: shuba 
Картопля дофіне
Картопля дофіне 

Картопляні кульки з хрумкою скоринкою та пухнастою начинкою - ідеальні на сніданок. Рецептом поділилась французький шеф-кухар Анн-Софі Пік.

Під час приготування важливо дотримуватись рецептури та технологічного процесу.

Інгредієнти

Картопля - 500 г

Для заварного тіста

Вода - 25 г

Масло вершкове 73%

65 г

Сіль за смаком

Борошно пшеничне - 125 г

Яйця курячі - 4 шт.

Перець чорний мелений - за смаком

Мускатний горіх мелений - 2 г

Олія соняшникова - 1 л

Як приготувати

Картоплю відваріть у киплячій воді протягом 30 хвилин до готовності. Потім охолодіть, почистьте та натріть на тертку. Покладіть картоплю в тарілку й відкладіть убік.

Приготуйте заварне тісто. У каструлю налийте воду, додайте вершкове масло та дрібку солі. Перемішайте, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Всипте борошно в гарячу рідину й перемішайте. Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте тісто, постійно помішуючи, близько 10 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню, перекладіть тісто в миску і потроху додавайте збиті яйця, весь час перемішуючи. Далі додайте картоплю, сіль і перець, потім всипте 1 щіпку тертого мускатного горіха та добре перемішайте.

У сковороді розігрійте олію. Пальцями сформуйте з картопляної маси кульки, а потім занурте їх у гарячу олію та смажте з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилини.

Викладіть готові кульки на паперові рушники, щоб видалити залишки олії, і приправте сіллю. Можете подавати картоплю дофіне з улюбленим соусом.

Картопляні ньокі

 
Автор: cookery 
Картопляні ньоккі
Картопляні ньоккі 

Це невеликі галушки з рифленою поверхнею. Страва популярна в Італії. Ньоккі заміняють традиційну пасту, доповнюючи різними соусами з овочів, сиру або зелені.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

Борошно - 300 г

Сіль - 15 г або по смаку

Як приготувати

Відварюємо вимиту картоплю у "мундирі" близько 40 хв. Як овоч зварився, охолоджуємо і знімаємо шкірку. Картоплю натріть на великій чи середній терці.

На чисту рівну поверхню викладаємо картопляне пюре і прямо на нього просіваємо необхідну кількість борошна. Потім додаємо сіль і руками починаємо замішувати масу в однорідне тісто. Воно повинно трохи липнути до рук, при необхідності можна додати ще просіяного борошна. Тісто виходить м'яким, але при цьому досить щільним.

Надаємо йому спочатку круглу форму, а потім овальну і накриваємо кухонним рушником. Залишаємо тісто відпочивати на 10 хв.

Злегка посипаємо поверхню борошном і приступаємо до формування. Ножем нарізаємо тістовий овал на смужки шириною близько 3 - 3,5 сантиметрів. Потім руками скручуємо кожну довгу рівну ковбаску або сосиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкорить будь-кого: як швидко приготувати американські картопляні оладки

Формуємо ньокі. Кладемо один шматочок на тильну сторону вилки, злегка придавлюємо. І ось тепер обережно скручуємо. Повинні вийти акуратні рифлені галушки.

Ставимо на плиту каструлю з водою. Доводимо до кипіння.

Солимо й додаємо трохи олії. Зменшуємо вогонь під каструлею і викладаємо приготовані ньоккі. Через хвилину або навіть менше вони спливуть, і це буде означати що страва готова. Дістаємо їх з допомогою шумівки і викладаємо на тарілку.

Картопляні ньокі подаються у гарячому вигляді, найчастіше з різними соусами власного приготування, а також з морепродуктами або овочами. В якості напою можна використовувати будь-свіжовичавлений сік.

Шморгун по-львівськи

 
Автор: shuba 
Шморгун по-львівськи
Шморгун по-львівськи 

Це великий дерун, який запікається в духовці. Окрім основних продуктів, до суміші додається дрібно нарізані кріп, петрушка та зелена цибулька, які надають деруну-шморгуну кольору та пікантного смаку.

Інгредієнти

Картопля - 10 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Яйця курячі - 1 шт.

Часник, зубчики 2 шт.

Борошно - 4 ст. л.

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Як приготувати

Картоплю, цибулю й часник почистити і натерти на тертці. Картоплю — на великій, цибулю й часник — на дрібній.

Скласти в миску, додати яйце і борошно. Посолити, поперчити, добре вимішати ложкою. На бажання додати дрібно різану зелень.

Викласти у застелену пергаментом форму, поставити в нагріту до 200°C духовку, запікати 40 хвилин.ƒ



Загрузка...