Профітролі з кремом: рецепт вишуканого десерту вдома
Хочете вразити гостей ніжними десертами без зайвих зусиль? Рецепт ідеальних профітролей із повітряним тістом і смачним кремом допоможе приготувати маленькі кондитерські шедеври прямо у себе на кухні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Рецепт профітролі
Для тіста знадобляться такі інгредієнти:
- вода - 125 мл
- вершкове масло або маргарин - 50 г
- борошно - 75 г
- яйця - 2-3 шт.
Для начинки потрібно:
- маскарпоне - 250 г
- вершки (30-33%) - 70 г
- цукрова пудра - 70 г
- ванільний цукор - 10 г
- шоколад і горіхи для покриття зверху
Загальний час приготування - 2 години.
Спосіб приготування
Воду налийте в каструлю, вкиньте масло і розтопіть. Коли почне кипіти - всипте борошно і перемішуйте 2-3 хв. Зніміть з вогню і ложкою вимішуйте далі, щоб в тісті не було жодної грудочки борошна, а все розмішалось до однорідності.
Зачекайте, щоб тісто охололо і перемішуючи розбивайте по одному яйці. Можна лопаткою або міксером. В середньому потрібно 3 яйця - консистенція тіста має бути такою, щоб воно не було ні густим, ні рідким.
Перекладіть тісто у кулінарний мішок і відсадіть їх на деко - це може бути килимок чи пергамент. Залишайте між профітролями відстань, бо при випічці вони збільшаться вдвічі.
Приготування профітролей (фото: кадр з відео)
Випікайте при 200 С 12-15 хв, після цього зменшіть температуру до 180 С і готуйте ще 15-20 хв.
Для начинки збийте міксером маскарпоне, вершки, пудру і ванільний цукор. Зробіть знизу ножем дірку, яку заповніть начинкою. Зверху можна покрити розтопленим шоколадом і присипати рубленими горіхами.