Домашні в'ялені помідори без духовки: легкий рецепт

Домашні в'ялені помідори без духовки: легкий рецепт

Вʼялені помідори - це не лише делікатес, а й зручний спосіб зберегти врожай. Їх можна приготувати без духовки, отримавши насичений смак і натуральну консервацію без зайвих зусиль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки".

В'ялені помідори: легкий рецепт

Інгредієнти для 2 банки по 330 мл:

  • помідори - 2 кг
  • сіль - до смаку
  • часник сушений - 10 г
  • італійські трави - 1 ст.л
  • суміш перців (чорний, червоний, паприка, коріандр) - 2 ч.л
  • цукор - 2 ч.л
  • оцет винний - 2 ч.л
  • петрушка - 1 пучок
  • олія - 300-350 мл

Спосіб приготування:

Виберіть м'ясисті помідори, помийте їх та витріть насухо. Розріжте кожен помідор навпіл і видаліть хвостик. Розкладіть половинки на решітки зрізом догори.

Посоліть, посипте сушеним часником та італійськими травами. Сушіть помідори в сушарці при температурі 55-60 градусів приблизно 10-12 годин.

Домашні в'ялені помідори без духовки: легкий рецептПриготування в'ялених помідорів (фото: кадр з відео)

Перевіряйте їх готовність, вони мають бути гнучкими, але без вологи. Після сушіння підготуйте чисті та стерилізовані баночки.

Додайте до кожної баночки гілочку свіжої петрушки, по 1 ч.л суміші перців, цукру та винного оцту. Щільно укладіть в'ялені помідори. Підігрійте олію до 70 градусів і залийте нею помідори. Одразу закрийте стерилізованими кришками.

Домашні в'ялені помідори без духовки: легкий рецептРецепт в'ялених помідорів (фото: кадр з відео)



Загрузка...