Кекс із грушами: рецепт повітряної випічки

Кекс із грушами: рецепт повітряної випічки

Кекс виходить ніжним, а шматочки груш і спеції надають йому соковитості та аромату.

Інгредієнти

груші3 шт.
борошно пшеничне200 г
яйця курячі2 шт.
цукор150 г
олія120 мл + для змащування форми
розпушувач1 ч. л.
кориця мелена1 ч. л.
горіх мускатний мелений½ ч. л.
сіль
пелюстки мигдальні1,5 ст. л.
  1. Груші очистьте, видаліть серцевину та наріжте дрібними кубиками.

  2. Борошно просійте з розпушувачем.

  3. Яйця з цукром збийте міксером до пухкої піни. Влийте рослинну олію, викладіть груші, всипте борошно, сіль, корицю, мускатний горіх і добре перемішайте лопаткою.

  4. Форму змастіть олією, вилийте до неї тісто, посипте зверху мигдальними пелюстками.

  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 45–50 хвилин.

Поради:

  • Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.



Загрузка...