Баскський "спалений" чизкейк: рецепт десерту, який підкорив світ
Баскський або "спалений" чизкейк походить з Іспанії, який відрізняється темною карамелізованою скоринкою та ніжним сирним смаком. Рецепт цього популярного десерту можна приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Баскський чизкейк: рецепт смачного десерту
Знадобляться такі інгредієнти:
- вершковий сир (маскарпоне/філадельфія) - 500 г
- вершки 33% - 330 г
- цукор - 110 г
- ванільний цукор - 10 г
- яйця - 4 шт.
- крохмаль - 25 г
- дрібка солі
- лимонний сік - 1 ст.л
Загальний час приготування - 40 хв.
Спосіб приготування
До вершкового сиру додайте цукор, ванільний цукор та 4 яйця. Перемішайте вінчиком до однорідної маси без грудочок. Додайте дрібку солі, крохмаль, жирні вершки, столову ложку лимонного соку і знову перемішайте.
Форму застеліть пергаментом, вилийте всю масу і розрівняйте.
Приготування баскського чизкейка (фото: кадр з відео)
Випікайте при 240 С в духовці, при режимі верх-низ 25-30 хв. Зверху чізкейк має злегка підгоріти.
За словами автора відео, коли дістанете, то він ще буде дуже нестабільним. Тому спершу дайте йому охолонути, а тоді на ніч лишіть в холодильнику повністю застигнути.







