Баскський "спалений" чизкейк: рецепт десерту, який підкорив світ

Баскський "спалений" чизкейк: рецепт десерту, який підкорив світ

Баскський або "спалений" чизкейк походить з Іспанії, який відрізняється темною карамелізованою скоринкою та ніжним сирним смаком. Рецепт цього популярного десерту можна приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Баскський чизкейк: рецепт смачного десерту

Знадобляться такі інгредієнти:

  • вершковий сир (маскарпоне/філадельфія) - 500 г
  • вершки 33% - 330 г
  • цукор - 110 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • яйця - 4 шт.
  • крохмаль - 25 г
  • дрібка солі
  • лимонний сік - 1 ст.л

Загальний час приготування - 40 хв.

Спосіб приготування

До вершкового сиру додайте цукор, ванільний цукор та 4 яйця. Перемішайте вінчиком до однорідної маси без грудочок. Додайте дрібку солі, крохмаль, жирні вершки, столову ложку лимонного соку і знову перемішайте.

Форму застеліть пергаментом, вилийте всю масу і розрівняйте.

Баскський "спалений" чизкейк: рецепт десерту, який підкорив світПриготування баскського чизкейка (фото: кадр з відео)

Випікайте при 240 С в духовці, при режимі верх-низ 25-30 хв. Зверху чізкейк має злегка підгоріти.

За словами автора відео, коли дістанете, то він ще буде дуже нестабільним. Тому спершу дайте йому охолонути, а тоді на ніч лишіть в холодильнику повністю застигнути.

Баскський "спалений" чизкейк: рецепт десерту, який підкорив світ

 


Загрузка...