Солодкі помідори з цибулею без стерилізації на зиму
Вересень - пік врожаю томатів. Якщо ви шукаєте спосіб зберегти їх смак на зиму, але не хочете витрачати години на складну стерилізацію, цей рецепт для вас.
Як саме приготувати смачні помідори, розповідає посилання на кулінарний сайт "Тлусті рецепти".
Що знадобиться (розрахунок на 1-літрову банку):
- Помідори (бажано невеликі, скільки увійде в банку)
- 1-2 середні цибулини
- Цукор - 5 ст. ложок
- Сіль - 2 ст. ложки
- Оцтова есенція 70% – 1 ст. ложка
- Гвоздика (спеція) – 5 шт.
Покроковий рецепт:
Ретельно вимийте помідори. Цибулю почистьте і наріжте кільцями завтовшки близько 5 мм. Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки будь-яким зручним для вас способом.
На дно чистої стерилізованої банки покладіть 5 бутонів гвоздики та кілька кілець цибулі. Далі щільно викладайте помідори, чергуючи їх шарами з цибулею, доки банка не заповниться доверху.
Закип'ятіть чисту воду і обережно залийте окріп у банки з помідорами. Прикрийте кришками (не закручуючи!) і залиште на 15-20 хвилин, щоб томати добре прогрілися.
Злийте воду з банок у велику каструлю. Ця ароматна вода і стане основою для вашого маринаду. Поставте її на вогонь і доведіть до кипіння.
Поки вода закипає, насипте в кожну банку вказану кількість солі та цукру.
Киплячою водою (яку ви злили) знову залийте помідори. Залишайте трохи місця зверху. Одразу додайте в кожну банку по столовій ложці оцтової есенції. Після цього долийте окропом до самого верху.
Залийте повторно водою помідори (Скриншот)
Негайно щільно закрутіть банки металевими кришками. Обережно переверніть їх догори дном і добре струсіть, щоб сіль та цукор повністю розчинилися.
Перевернуті банки укутайте теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження (приблизно на добу).