Ця яєчня-бовтанка стане вашою улюбленою стравою: спробуйте рецепт по-французьки
Яєчня-бовтушка - один із найпопулярніших способів приготування яйця. Вона надійна, готується відносно просто і може використовуватися як окрема страва, так і в складі чогось "більшого"
Але що як спробувати щось інше, щось таке, де є все, за що ми любимо класичну яєчню-бовтанку, але з інтригуючим поворотом? The Takeoutрозповіло про французьку яєчню-бовтанку - з підказками від шеф-кухаря і директора з інновацій в Американській яєчній раді Нельсона Серрано-Баррі.
"Американську бовтанку зазвичай готують швидко, на середньому або середньо-сильному вогні, помішуючи великими шматками та часто додаючи олію, молоко або сир для пишності. Французька ж бовтанка нудиться на дуже слабкому вогні і постійно помішується, поки не стане кремовою, немов заварний крем, з текстурою майже як у соусу. Вона набагато делікатніша, і тут усе залежить від терпіння", - зазначив експерт.
Як приготувати ніжну і шовковисту французьку яєчню-бовтанку
Нельсон Серрано-Баррі ділиться порадою: "Та сама м'яка, шовкова текстура досягається тільки завдяки повільному, щадному приготуванню і постійному помішуванню". Потрібно помішувати лопаткою або вінчиком практично без зупинки, розбиваючи шматочки ще до того, як вони стануть великими", - каже Серрано-Баррі. У підсумку на сковороді виходить гладка, оксамитова маса, яку хочеться їсти прямо ложкою.
Якщо ви ніколи раніше не готували французьку бовтанку, вона може застати вас зненацька, повністю збивши звичні навички. Та й руку доведеться непогано навантажити. Але знову - вся справа в терпінні.
Яйця будуть повільно густіти, перетворюючись на ніжну, кремову консистенцію. Вони готові, коли ледь тримають форму, але при цьому мають блискучий і вологий вигляд.