Деруни з кабачками. Рецепт дня

Деруни з кабачками. Рецепт дня

Кабачкові деруни – легша й ніжніша альтернатива класичним картопляним, хоча й менш хрусткі. Вони чудово смакують як гарнір або самостійна страва з соусом чи сметаною. Їх легко адаптувати: зробити пісними, замінивши яйця й сир, або додати м’ясо для ситнішого варіанту. 

Інгредієнти:

  • 300 г;
  • 150 г;
  • 1 шт.;
  • 30 г;
  • 1 ч. л.;
  • 50 г;
  • 20 г.

Спосіб приготування:

Натріть кабачки та картоплю на дрібну тертку, викладіть на сито й добре відтисніть зайву рідину.

Додайте яйце, борошно, сіль і тертий сир, перемішайте до однорідності. Смажте на добре розігрітій сковороді з вершковим маслом, формуючи оладки, по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

Готові деруни викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, і подавайте теплими зі сметаною або йогуртом. За бажанням можна запекти в духовці, вийде менш жирно.

Джерело: zaxid.net





Загрузка...