Пишний і вологий йогуртовий кекс: рецепт без ваг за 5 хвилин
У деяких рецептах випічки без ретельного відмірювання всіх інгредієнтів на вагах не можна досягти ідеального результату. Але якщо ваг під рукою немає, шукати в інтернеті перерахунок грамів на ложки ліньки, але побалувати себе смачненьким все ж хочеться, то на допомогу прийде швидкий рецепт йогуртового кексу без ваг.
Як пише Express, для його приготування вам знадобиться тільки миска і стаканчик з-під йогурту для вимірювання інгредієнтів. Кекс готується за принципом "все змішав - і готово", на підготовку витрачається лише 5 хвилин плюс час на випікання, а в результаті виходить дуже смачний, вологий і пишний пиріг.
Інгредієнти:
- Склянка йогурту (об'ємом 150 мл)
- 250 г борошна (два повних йогуртових стаканчики)
- 175 г цукру (один йогуртовий стаканчик)
- 75 мл соняшникової олії (половина йогуртового стаканчика)
- Три середніх яйця
- 125 свіжих ягід малини (один йогуртовий стаканчик)
- Дві чайні ложки ванільного екстракту (або ванільний цукор/ванілін)
Метод приготування:
Відміряйте всі інгредієнти за допомогою йогуртового стаканчика у велику миску.
Перемішайте інгредієнти разом, поки суміш не стане однорідною за консистенцією. Потім акуратно додайте малину.
Вистеліть форму для випічки пергаментом для випічки і вилийте в неї суміш. Випікайте за температури 160 °C протягом 45-60 хвилин або поки шпажка не виходитиме чистою.
Якщо верх занадто швидко підрум'янюється, накрийте пиріг зверху фольгою.
Ви також можете замінити малину іншими фруктами, наприклад, чорницею, додавши також трохи лимонної цедри.