Стане фаворитом сніданку: як смачно приготувати галету з соковитою начинкою
Галета на сніданок може стати справжнім відкриттям для всієї родини.
Хрустке тісто, соковита начинка та неймовірний аромат підкорить з першого шматочка.
А головне - готується легко та швидко.
Галета з соковитою начинкою
Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 170 гр
вершкове масло - 40 гр
сіль , цукор - 0,5 ч. л.
розпушувач - 1 ч. л.
вода - 4 ст. л.
Начинка
гриби - 300 гр
цибуля - 1 шт
вʼялені помідорки - 6-8 шт
яйця - 3 шт
сир з пліснявою - 1 ч. л.
крем сир 1 ст. л Філадельфія
1 жовток для змащування країв галети.
Як приготувати
Борошно зʼєднати з розпушувачем, додати сіль, цукор, перемішати. Додати вершкове масло і перетерти руками в крихту.
Влити холодну воду, перемішати ложкою, потім продовжити формувати тісто руками. Готове тісто покласти в пакет і покласти в холодильник поки готуєте начинку.
Цибулю нарізати півкільцями, а гриби маленькими шматочками. Обсмажити до готовності, додати в'ялені помідори, крем-сир, сир з пліснявою. Перемішати. Тушкувати 5 хв на середньому вогні.
Галету розділити на три частини (кожна десь 98-100 гр)
Тонко розкачати у формі кола та викласти на середину начинку, сформувати галету і викласти зверху яйце. Посолити.
Запікати у духовці при 200С градусах 11 хв.