Як зробити трояндове варення власноруч: підкорить з першої ложки

Як зробити трояндове варення власноруч: підкорить з першої ложки

Варення з пелюсток чайної троянди - справжній делікатес, який не лише смачний, а й корисний.

Його ніжний смак і чарівний запах здатні перенести у найсолодші спогади дитинства. Приготувати такий смаколик нескладно, якщо знати кілька секретів.

Варення з чайної троянди

Інгредієнти:

Пелюстки чайної троянди - 1 кг

Цукор - 1 кг (в рівних пропорціях з пелюстками)

Лимонний сік - кілька ложок (за смаком)

Як приготувати

Трояндові пелюстки треба зважити і взяти цукру один до одного. Варто готувати саме сире варення, бо без термообробки в ньому зберігаються всі корисності, а тут їх безліч. Додайте по декілька ложок лимонного соку, щоб легше відходив сік троянди.

Починаємо розминати та вимішувати пелюстки протягом 8-10 хвилин. За цей час цукор розчиниться і утвориться такий прозорий сироп. Означає, що трояндове варення готове.

Банки та кришки обов'язково стерилізуйте і складаємо варення. Складайте щільно, без пустот. Залишаємо трошки місця. Засипаємо цукром, щоб не заплісныло. І зберігати його треба в холодильнику. Та міцно закриваємо стерилізованою кришкою.

Якщо у вас залишилось минулорічне варення чи навіть ще давніше, не варто його викидати. З нього вийде чудовий смаколик, який так люблять діти. Йдеться про пастилу.

Домашня пастила - смачні ласощі, які легко стануть альтернативою цукеркам до чаю та стануть непоганим перекусом серед робочого чи навчального дня.

Приготувати домашню пастилу можна як зі свіжих ягід та фруктів, які заздалегідь проварюються, так і з готового варення.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...