Як приготувати яєчню по-гонконгськи: видатний рецепт із 2 несподіваними інгредієнтами
У новій кулінарній книзі від команди Bonnie's у Брукліні Salt Sugar MSG є видатний рецепт яєчні-бовтанки в гонконгському стилі, пише epicurious.com.
Зазначається, що цей рецепт Келвіна Енга та Фібі Мельник імітує приготування страви, яку можна знайти в меню Cha Chaan Teng. Ці ресторани є відмінною частиною кулінарного ландшафту Гонконгу, настільки, що державні службовці колись намагалися внести їх до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Яєчня по-гонконгськи - що потрібно додати
Як пише видання, щоб надати яєчні шовковистої текстури, Енг і Мельник додають до неї два важливі компоненти: кукурудзяний крохмаль і згущене молоко.
Кукурудзяний крохмаль є основним продуктом у китайській кулінарії для приготування густих соусів. У яйцях він виконує ту саму функцію згущувача, сприяючи формуванню структури та запобігаючи пересмажуванню. Це означає, що яйця будуть вологими і ніжними, навіть якщо ви трохи перетримаєте їх на вогні, йдеться в публікації.
Згущене молоко ж додасть яєчні горіхову, карамельну кремовість, додали в epicurious.com.
Подавати яєчню по-гонконгськи можна гіркою поверх білого рису із зеленою цибулею та замаринованими огірками, або ж на молочній булочці з шинкою та плавленим американським сиром, як радять автори рецепта.