Фінський крем-суп зі шпинатом: простий рецепт для ситного поживного обіду

Фінський крем-суп зі шпинатом: простий рецепт для ситного поживного обіду

У прохолодні весняні дні можна зігрітись не лише гарячими напоями, а й першими стравами.

Спробуйте фінський ніжний та ароматний крем-суп зі шпинатом. Він простий у приготуванні і корисний для здоров'я.

Шпинат багатий на залізо та вітаміни, а вершкова текстура супу дарує відчуття ситості надовго. Ідеальний варіант для легкого, але поживного обіду, який смакуватиме всій родині.

Фінський крем-суп зі шпинатом

Інгредієнти (на 4 порції):

Шпинат - 500 г;

Масло вершкове - 2 ст. л.;

Борошно пшеничне - 2 ст. л.;

Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;

Курячий бульйон - 1 л;

Вершки 20% - 240 мл;

Сіль - 3 г;

Перець чорний мелений - 1 г;

Яйця курячі - 4 шт.

Як приготувати

Шпинат промити та обсушити. Яйця варити протягом 7-10 хвилин.

На пательні розтопити масло та обсмажити на ньому борошно до золотавого кольору, помішуючи.

Цибулю нарізати кубиками та викласти на пательню, тушкувати до м'якості.

Бульон довести до кипіння та додати засмажку з цибулі.

Додати шпинат, варити пару хвилин.

Зняти каструлю з вогню, додати вершки та перебити суб блендером до однорідності.

Повернути каструлю на вогонь, додати до супу сіль та перець. Довести до кипіння.

Подавати зі шматочками вареного яйця та сухариками.



Загрузка...