Фінський крем-суп зі шпинатом: простий рецепт для ситного поживного обіду
У прохолодні весняні дні можна зігрітись не лише гарячими напоями, а й першими стравами.
Спробуйте фінський ніжний та ароматний крем-суп зі шпинатом. Він простий у приготуванні і корисний для здоров'я.
Шпинат багатий на залізо та вітаміни, а вершкова текстура супу дарує відчуття ситості надовго. Ідеальний варіант для легкого, але поживного обіду, який смакуватиме всій родині.
Фінський крем-суп зі шпинатом
Інгредієнти (на 4 порції):
Шпинат - 500 г;
Масло вершкове - 2 ст. л.;
Борошно пшеничне - 2 ст. л.;
Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
Курячий бульйон - 1 л;
Вершки 20% - 240 мл;
Сіль - 3 г;
Перець чорний мелений - 1 г;
Яйця курячі - 4 шт.
Як приготувати
Шпинат промити та обсушити. Яйця варити протягом 7-10 хвилин.
На пательні розтопити масло та обсмажити на ньому борошно до золотавого кольору, помішуючи.
Цибулю нарізати кубиками та викласти на пательню, тушкувати до м'якості.
Бульон довести до кипіння та додати засмажку з цибулі.
Додати шпинат, варити пару хвилин.
Зняти каструлю з вогню, додати вершки та перебити суб блендером до однорідності.
Повернути каструлю на вогонь, додати до супу сіль та перець. Довести до кипіння.
Подавати зі шматочками вареного яйця та сухариками.