Які закуски приготувати на Великдень: три смачні оригінальні страви(фото)

Які закуски приготувати на Великдень: три смачні оригінальні страви(фото)

З наближенням свята Великодня господині формують святкове меню. першим, що ставлять на стіл - закуски.

Gazeta.ua пропонує три оригінальні та смачні рецепти закусок, які не лише урізноманітять ваше застілля, а й здивують смаками.

Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу

 
 Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу
Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу 

Ця яскрава закуска буде ідеальним доповненням до святкового столу. Рецептом поділилась в Instagram фудблогерка Валерія Велігура.⠀ ⠀


Інгредієнти (на 6 шт.):

Для кексів:

2 яйця

150 мл кефіру

100 г сиру Grana Padano від Zanetti

120 г борошна

1 ч.л. розпушувача

дрібка солі ⠀ ⠀


Для крему:

250 г вершкового сиру

1 авокадо

1 ч.л. лимонного соку ⠀ ⠀


Для прикраси:

6 перепелиних яєць

мікрогрін

сир Grana Padano від Zanetti ⠀.

Як приготувати

Кекси:

Поєднуємо яйця, кефір, натертий на дрібній терці сир, борошно, розпушувач та сіль. Заповнюємо форми на 2/3 та випікаємо кекси у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.⠀ ⠀


Крем:

Авокадо пробиваємо блендером до стану пюре. Поєднуємо вершковий сир, пюре авокадо, лимонний сік та збиваємо міксером до однорідної маси. ⠀ ⠀


Охолоджені кекси покриваємо кремом та прикрашаємо перепелиними яйцями, мікрогріном та сиром.

Лаваш із запеченою свининою та сиром Сулугуні

 
Лаваш із запеченою свининою
Лаваш із запеченою свининою 

Інгредієнти

2 лаваші

300 г запеченої домашньої свинини

50 г вершкового масла

300 г (1 брусок) сиру "Сулугуні"

100 г злегка обсмажених печериць.

Як приготувати

Лаваші змастіть вершковим маслом

Викладі по черзі нарізану соломкою свинину, слайсами - гриби. Сир потріть на тертці. Все викладіть рівномірно по лаваші і закрутіть рулетом. Поріжте на порційні шматки та обсмажте на грилі чи у бутербродниці. Поєднання саме цих інгредієнтів є ідеальним по смаку та аромату.

 
Закуска "Моркви"
Закуска "Моркви" 

Повітряне тісто з хрумкою скоринкою у поєднанні з ніжною сирною начинкою і зеленню оцінять всі.

Інгредієнти (на 6 шт.):

~250 листково-дріжджового тіста

3 шт. плавленого сиру

3 шт. варених яйця

2-3 зубчика часнику

3 ст.л. майонезу @torchyn.ukraine

1 ч.л. гірчиці @torchyn.ukraine

зелень
.

Як приготувати

З пергаменту вирізаємо кола діаметром 20 см. Робимо надріз, згортаємо та закріплюємо. Зручніше всього - степлером.

Розморожуємо та розкачуємо тісто. Нарізаємо на смужки та обмотуємо ними підготовлені форми. Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.

Для начинки: на дрібній терці натираємо плавлений сир, яйця та часник. Додаємо майонез, гірчицю, сіль, перець та подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо та заповнюємо "моркви". Прикрашаємо зеленню та подаємо.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...