Які закуски приготувати на Великдень: три смачні оригінальні страви(фото)
З наближенням свята Великодня господині формують святкове меню. першим, що ставлять на стіл - закуски.
Gazeta.ua пропонує три оригінальні та смачні рецепти закусок, які не лише урізноманітять ваше застілля, а й здивують смаками.
Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу

Ця яскрава закуска буде ідеальним доповненням до святкового столу. Рецептом поділилась в Instagram фудблогерка Валерія Велігура.⠀ ⠀
Інгредієнти (на 6 шт.):
Для кексів:
2 яйця
150 мл кефіру
100 г сиру Grana Padano від Zanetti
120 г борошна
1 ч.л. розпушувача
дрібка солі ⠀ ⠀
Для крему:
250 г вершкового сиру
1 авокадо
1 ч.л. лимонного соку ⠀ ⠀
Для прикраси:
6 перепелиних яєць
мікрогрін
сир Grana Padano від Zanetti ⠀.
Як приготувати
Кекси:
Поєднуємо яйця, кефір, натертий на дрібній терці сир, борошно, розпушувач та сіль. Заповнюємо форми на 2/3 та випікаємо кекси у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.⠀ ⠀
Крем:
Авокадо пробиваємо блендером до стану пюре. Поєднуємо вершковий сир, пюре авокадо, лимонний сік та збиваємо міксером до однорідної маси. ⠀ ⠀
Охолоджені кекси покриваємо кремом та прикрашаємо перепелиними яйцями, мікрогріном та сиром.
Лаваш із запеченою свининою та сиром Сулугуні

Інгредієнти
2 лаваші
300 г запеченої домашньої свинини
50 г вершкового масла
300 г (1 брусок) сиру "Сулугуні"
100 г злегка обсмажених печериць.
Як приготувати
Лаваші змастіть вершковим маслом
Викладі по черзі нарізану соломкою свинину, слайсами - гриби. Сир потріть на тертці. Все викладіть рівномірно по лаваші і закрутіть рулетом. Поріжте на порційні шматки та обсмажте на грилі чи у бутербродниці. Поєднання саме цих інгредієнтів є ідеальним по смаку та аромату.

Повітряне тісто з хрумкою скоринкою у поєднанні з ніжною сирною начинкою і зеленню оцінять всі.
Інгредієнти (на 6 шт.):
~250 листково-дріжджового тіста
3 шт. плавленого сиру
3 шт. варених яйця
2-3 зубчика часнику
3 ст.л. майонезу @torchyn.ukraine
1 ч.л. гірчиці @torchyn.ukraine
зелень .
Як приготувати
З пергаменту вирізаємо кола діаметром 20 см. Робимо надріз, згортаємо та закріплюємо. Зручніше всього - степлером.
Розморожуємо та розкачуємо тісто. Нарізаємо на смужки та обмотуємо ними підготовлені форми. Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
Для начинки: на дрібній терці натираємо плавлений сир, яйця та часник. Додаємо майонез, гірчицю, сіль, перець та подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо та заповнюємо "моркви". Прикрашаємо зеленню та подаємо.
Джерело: Gazeta.ua