Салат табуле: освіжаючий смак від суперфіналістки «МайстерШефа»

Салат табуле: освіжаючий смак від суперфіналістки «МайстерШефа»

Учасниця суперфіналу кулінарного шоу «МастерШеф» Ольга Рябенко, яка раніше поділилася рецептом ніжного паштету з курячої печінки, запропонувала приготувати овочевий салат з кашею та зеленню.

«Це освіжаючий салат табуле, який традиційно готується з булгуром, але я замінила на кус-кус — і результат не менш смачний та ще простіший у приготуванні», — пише вона на своїй сторінці у соцмережах.

Інгредієнти:

  • Петрушка — великий пучок;
  • Свіжа мʼята — 8 листочків;
  • Кінза — 20−30 г;
  • Зелена цибуля — 3 стебла;
  • Помідори — 2 шт;
  • Огірок — 3 шт
  • Кус-кус — 100 г
  • Окріп — 150 мл;
  • Лляна олія — 30 мл;
  • Сік лимона — 1 шт;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Коріандр мелений — ¼ ч. л;
  • Цукор — 1 ч.л.

Приготування: 

  • Кус-кус залити окропом, додати сік ½ лимону. Залишити на 10 хвилин, а потім розпушити виделкою та дати охолонути.
  • Зелень петрушки, м’яти, кінзи та цибулі дрібно порізати.
  • Помідори та огірки нарізати дрібними кубиками та злити зайвий сік.
  • З’єднати кус-кус, зелень, овочі, додати лимонний сік ½ шт, сіль, перець, коріандр, цукор та лляну олію.

«Цей салат можна їсти руками, подаючи його з твердими листями салату. Він дуже „гнучкий“ - до салату можна додавати більше м’яти, гратися з кількістю лимонного соку чи навіть експериментувати з крупами», — додала Ольга Рябенко.



Загрузка...