Такого ви ще не готували: дивовижний рецепт, який закохає вас у броколі

Такого ви ще не готували: дивовижний рецепт, який закохає вас у броколі

Броколі - такий продукт, від якого ми легко можемо відмовитися в більшості своїх днів. Вона має гіркуватий смак і неприємну м'яку консистенцію, якщо її неправильно приготувати. Однак цей овоч може стати чудовим доповненням до вашої страви, адже містить у собі безліч вітамінів, клітковини та важливих поживних речовин.

Для тих, хто не є її шанувальником, є чудовий спосіб приготування, який перетворює цей зелений овоч на смачний гарнір, пише Express. Професійний шеф-кухар Моллі Адамс поділилася своїм улюбленим рецептом броколі і запевнила, що вся її сім'я його їсть.

Замість варіння Моллі рекомендує запікати броколі з сиром, перетворюючи її на щось схоже на картопляне пюре. Шеф-кухар попередньо відварює броколі, потім розминає її і відправляє в духовку.

Інгредієнти:

  • 1 великий качан броколі (очистити від жорстких стебел, нарізати великими суцвіттями)
  • Сіль за смаком
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • ½ склянки тертого пармезану

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 220°C (200°C з конвекцією). Застеліть деко пергаментним папером. Пропарте броколі простим і зручним способом: Викладіть суцвіття броколі на одну половину пергаменту. Покладіть поруч 2-3 кубики льоду. Посоліть за смаком.

Накрийте броколі другою половиною пергаменту і щільно загорніть краї, щоб вийшов запечатаний конверт. Запікайте 15 хвилин, потім обережно розгорніть пакет. Розрівняйте папір і розкладіть броколі по всьому листу.

Видаліть зайву вологу, акуратно промокнувши суцвіття кухонним рушником. Використовуючи дно кружки або мірної склянки, злегка розчавіть кожне суцвіття так, щоб воно стало плоским, але не розвалилося.

Змастіть кожен бік оливковою олією. Посипте пармезаном і запікайте ще 15 хвилин, поки сир не стане золотисто-коричневим і хрустким. Якщо сир не підрум'янився, збільште температуру до 230°C (210°C з конвекцією) і стежте, щоб він не підгорів.

Остудіть броколі 2-3 хвилини перед подачею.



Загрузка...